Ioan Mircea Paşcu: Apartenenţa la NATO şi UE nu va mai fi suficientă foarte curând

Cristian Soare |
Data publicării:

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a afirmat, sâmbătă, că, foarte curând, apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană nu va mai fi suficientă, fiind necesare şi "aranjamente regionale".

,,Pentru o ţară ca România, Bulgaria, Polonia şi alte ţări, cred că a venit timpul să recunoaştem că apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană nu mai este suficientă sau nu va mai fi suficientă foarte curând. Prin urmare, trebuie să continuăm să investim în NATO şi Uniunea Europeană cu resursele şi abilităţile noastre, dar în acelaşi timp trebuie să venim cu aranjamente regionale - o situaţie care a existat de asemenea în anii '30, când aparţineam toţi Ligii Naţiunilor, dar suplimentam cu alianţe regionale", a declarat Paşcu, în cadrul Bucharest Security Conference, informează Agerpres.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative organizează, vineri şi sâmbătă, a patra ediţie a Bucharest Security Conference, un eveniment care abordează subiecte actuale în domeniul securităţii şi apărării euroatlantice, punând accentul în acest an pe proiectarea stabilităţii, parteneriatele NATO, ameninţări comune pentru statele membre şi statele partenere NATO.

Conferinţa este organizată de SNSPA, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi este cofinanţată de Cartierul General al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel