Întrevedere oficială între Maia Sandu şi ambasadorul Rusiei la Chişinău

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, cu care a discutat pe tema cooperării bilaterale între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Partidul Acţiune şi Solidaritate.

,,În calitate de Prim-ministru, mi-am dorit şi am început o relaţie bazată pe respect reciproc şi pragmatism, care să fie în beneficiul cetăţenilor noştri. Îmi doresc să putem relua agenda de cooperare în baza acestor principii (....) Voi depune eforturi maxime pentru a avea o relaţie pozitivă, pragmatică şi previzibilă cu Federaţia Rusă. Sper să putem avea o cooperare bună de acum înainte", a afirmat Sandu, potrivit Agerpres.

Aceasta a subliniat că "misiunea ei în calitate de preşedinte este să unifice societatea şi să construiască un stat funcţional care lucrează pentru cetăţeni".

"Este misiunea mea să scot ţara din izolare internaţională şi să dezvoltăm relaţii bune cu Federaţia Rusă, care să permită rezolvarea unor probleme importante pentru cetăţeni. Am convenit să începem să lucrăm imediat pentru a prelungi scutirea de taxe vamale la exportul unei serii de produse moldoveneşti, care expiră la sfârşitul acestui an", a adăugat noul lider de la Chişinău.

Maia Sandu, care a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică, în faţa actualului preşedinte, socialistul Igor Dodon, a mai avut, miercuri, întrevederi cu ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, dar şi cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. 

Preşedintele ales, Maia Sandu, a avut o întrevedere şi cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan.

„Ne-aţi sprijinit în perioade dificile şi aţi fost alături de cetăţenii noştri şi la bine, şi la greu. Aţi ajutat Republica Moldova şi în lupta împotriva corupţiei, şi în consolidarea democraţiei, şi în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri şi vom depăşi perioada grea care s-a abătut asupra ţării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităţilor, pentru a creşte nivelul de trai al cetăţenilor”, a declarat Maia Sandu la întrevederea cu oficialul european.

În cadrul întâlnirii cu Dereck Hogan, la care au discutat despre situaţia actuală din Republica Moldova. Maia Sandu i-a mulţumit lui Hogan pentru susţinerea fermă acordată ţării noastre şi cetăţenilor noştri de-a lungul timpului.

„Ajutorul constant al SUA pentru Republica Moldova înseamnă foarte mult pentru moldoveni, care simt că au un partener de nădejde în calea lor pentru construirea unui stat de drept, ridicarea nivelului de trai şi respectarea drepturilor omului.”

Maia Sandu a menţionat că cetăţenii Republicii Moldova sunt puternic afectaţi de criza economică şi sanitară şi că depăşirea acestor crize este o prioritate imediată. „Vom trece cu bine peste această perioadă grea şi vom reuşi să ajutăm antreprenorii, agricultorii şi familiile nevoiaşe, să creştem capacitatea spitalelor şi să susţinem medicii, inclusiv prin cooperarea cu SUA.”


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel