Într-un gest rar, Kim Jong-Un își cere scuze după ce soldații nord-coreeni au împușcat mortal și au ars cadavrul unui sud-coreean

Darius Muresan |
Data publicării:

Coreea de Nord şi-a exprimat regretul vineri pentru moartea unui sud-coreean dispărut, declarând că l-a împuşcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva coronavirusului, a anunţat consilierul pentru securitate naţională al Sudului, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldaţi nord-coreeni au ucis un sud-coreean după care au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc.

Mesajul intervine în timp ce Moon se confruntă cu un impact politic intens asupra incidentului, care a coincis cu o reînnoire a impulsului pentru o politică de angajare cu Phenianul.

Scrisoarea îl citează pe liderul nord-coreean Kim Jong Un spunând că îi "pare rău" că incidentul a dezamăgit publicul sud-coreean şi nu ar fi trebuit să se întâmple, a declarat consilierul de securitate al lui Moon, Suh Hoon.

Soldaţii au tras peste 10 focuri asupra bărbatului, un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului dispărut în această săptămâna, după ce el nu şi-a dezvăluit identitatea şi a încercat să fugă, a spus Suh, citând scrisoarea.

Dar în scrisoare se spune că ei au ars un dispozitiv plutitor pe care îl folosea bărbatul, conform manualelor lor antivirus, şi nu cadavrul acestuia.

"Trupele nu au putut să-l localizeze pe trecătorul neidentificat în timpul unei căutări după ce au deschis focul şi au ars dispozitivul în cadrul măsurilor naţionale de urgenţă de prevenire a bolilor", a mai declarat Suh într-un briefing, referitor la scrisoare. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel