Într-o singură zi, Rusia a cheltuit sute de milioane de dolari pe rachete pentru a ataca Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia a lansat 84 de rachete de croazieră și 24 de drone asupra teritoriul Ucrainei, pe 10 octombrie. Trupele ucrainene au doborât mai mult de jumătate dintre rachete - 43 și 13 UAV-uri. Bombardamentele au ucis mai multe persoane și au rănit aproximativ alte 10 de persoane (n.r. informațiile sunt în curs de actualizare). Forbes estimează costul rachetelor lansate între 400 şi 700 de milioane de dolari.

 

 

 

De precizat datele prezentate de Forbes vin pe baza unor estimări, deoarece nu se poate spune cu exactitate ce tip au fost toate cele 84 de rachete lansate. Cu toate acestea,  până acum s-a raportat că au fost lansate următoarele tipuri de rachete: X-101, X-555, Kalibr, Iskander, S-300, Tornado-S.

Forbes a calculat costul total al acestor atacuri pe baza presupunerii că majoritatea rachetelor care au lovit au fost rachete scumpe și de înaltă precizie X-101 și rachete cu rază de acțiune tactică (S-300, Tornado-S), iar restul au avut ca scop suprimarea apărării aeriene ucrainene. Forbes precizează că, în cazul în care devin disponibile informații suplimentare, estimarea poate fi actualizată.

Unul dintre ultimele atacuri masive asupra unui număr mare de orașe ucrainene a fost efectuat de ruși în ultimul weekend din iunie. În total, pe 25-26 iunie, Rusia a tras între 60 și 80 de rachete cu rază lungă de acțiune, cu un cost total de 150 de milioane de dolari până la 220 de milioane de dolari, estima atunci Forbes. Numai costul rachetelor trase asupra Kievului a fost de 50-60 de milioane de dolari.

În primele două luni de război, rușii au tras peste 1300 de rachete asupra Ucrainei, care, potrivit Forbes, au costat 7,5 miliarde de dolari.

Ucraina a distrus echipamente rusești în valoare de 16,6 miliarde de dolari în cele șase luni de război (de la 24 februarie la 24 august). Rușii au pierdut 12.142 de echipamente militare. Forţele ruse de ocupaţie au pierdut aproape 2000 de tancuri, 234 de avioane și 15 nave. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel