Într-o nouă manifestare a admirației față de Rusia, Orban avertizează asupra pericolului celui De-al Treilea Război Mondial

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Occidentul ar trebui să nu permită aderarea Ucrainei la NATO și să încheie un acord în acest sens cu președintele rus Vladimir Putin, sunt doar câteva din ultimele declarații ale premierul ungar Viktor Orban pe această temă, în evidentă contradicție cu poziția generală adoptată de statele europene.

„Trebuie să facem un pact cu rușii cu privire la o nouă arhitectură de securitate care să asigure securitatea și suveranitatea Ucrainei, dar nu apartenența la NATO”, a declarat Orban într-un interviu acordat jurnalistul america), Tucker Carlson, fără a face însă nicio referire la condițiile în care ar putea fi încheiat un astfel de acord.

De asemenea, premierul ungar și-a exprimat îndoielile cu privire la capacitatea Ucrainei de a câștiga războiul cu Rusia, subliniind superioritatea numerică a trupelor ruse.

"Oricine este implicat în politică înțelege logica, cifrele, datele, știe că acest lucru este imposibil. Aceasta este o tragedie pentru Ucraina. Vor rămâne fără militari mai repede decât Rusia", a spus Viktor Orban. În plus, acesta a numit „nerealistă” revenirea Crimeei la Ucraina, după ce peninsula a fost anexată de Rusia în 2014.

 

Despre Al Treilea Război Mondial și revenirea lui Trump

 

Premierul ungar Viktor Orban a avertizat miercuri cu privire la pericolul unei noi conflagrații mondiale.

Dacă vreo țară occidentală își trimite propriile trupe în Ucraina, aceasta va însemna un „război direct” între Occident și Rusia, a spus premierul ungar. „Al Treilea Război Mondial este în pragul ușii noastre, așa că trebuie să fim foarte, foarte atenți”, a adăugat acesta.

Orban este convins că cea mai bună modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina ar fi revenirea lui Donald Trump la președinția Statelor Unite și încetarea asistenței militare pentru Ucraina. În timp ce critică asistența oferită Ucrainei de actuala administrație americană acesta a lăudat politica externă dusă de Trump, pe care îl numește „omul care poate salva lumea occidentală”.

În replică, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko, a declarat: „Nu știm cum este în Ungaria, dar Ucraina nu își tranzacționează nici teritoriile, nici suveranitatea. Și lumea nu va face comerț cu ele. Iar conducerea rusă, indiferent cât de mulți avocați publici atrage, va purta cu siguranță responsabilitatea pentru tot răul cauzat ucrainenilor.”

***

Aflat la putere din 2010, populistul de dreapta Viktor Orban este unul dintre cei mai controversați politicieni din Uniunea Europeană. Printre altele, el este acuzat de politicile interne din ce în ce mai autoritare, inclusiv abolirea drepturilor minorităților, precum și pentru impunerea controlului asupra justiției și a presei. În plus, Orban este cunoscut drept cel mai apropiat aliat al lui Putin în UE. După începerea invaziei rusești în Ucraina, guvernul Orban, spre deosebire de autoritățile majorității țărilor UE, a menținut legăturile cu Moscova și a încercat în mod repetat să blocheze sancțiunile europene împotriva Rusiei.

Acesta este al doilea interviu important al lui Orban cu jurnalistul conservator Tucker Carlson, care este considerat un susținător al lui Trump. Vox News l-a concediat pe Carlson în aprilie 2023, pe fondul unui scandal legat de presupusa dezinformare cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel