Comandorul Eugen Nicolae, despre rolul pe care dronele kamikaze îl joacă în conflictul din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandorul în retragere Eugen Nicolae a acordat ieri un interviu în exclusivitate pentru DefenseRomania unde a vorbit despre războiul din Ucraina și despre cum reuşesc militarii ucraineni să facă față forţelor ruse de ocupaţie și să oprească ofensiva rusă.

În cadrul emisiunii de ieri de la DefenseRomania, comandorul în retragere Eugen Nicolae a afirmat că militarii ucraineni reuşesc să facă faţă agresiunii militare ruse datorită determinării de care dau dovadă, dar mai ales datorită faptului că în trecut s-au antrenat alături de forțe NATO.

”Determinarea ucrainenilor este foarte clară, armata lor nu este o armată mică. În ultima perioadă, ei s-au antrenat alături de forțe NATO și chiar au avut acces la tehnologie. Au achiziționat așa-numitele drone sinucigașe din Statele Unite, pe care s-au antrenat să le folosească. Dronele, de fapt, pot îndeplini mult mai multe roluri decât acela de atac, aduc informații de intelligence, imagini din teren, comunicând cu solul și indicând poziția țintei către diverși vectori de atac, a spus Eugen Nicolae in interviul acordat DefenseRomania.

După cum au comunicat reprezentanţii Pentagonului în ultimele săptămâni, Statele Unite şi-au luat angajamentul să sprijine Ucraina, prin acordarea pachetelor de asistenţă militară, şi cu drone kamikaze. Până în acest moment Statele Unite au precizat că oferă Ucrainei două tipuri de drone kamikaze.

Prima dată au fost anunţat dronele Switchblade pentru care militarii ucraineni deja au primit instruire. Cel mai recent pachet de asistenţă militară, anunţat  de Statele Unite pe 21 aprilie, conţine şi 121 de drone kamikaze Phoenix Ghost despre care se cunosc prea puţine detalii, acestea fiind aşteptate să evolueze pe frontul din Donbass.

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei învață deja în aceste zile să folosească Phoenix Ghost, cea mai recentă dronă kamikaze, pe care Statele Unite o transmit în Ucraina ca parte a ajutorului militar oferit Kievului.

Până în momentul de faţă, caracteristicile şi specificaţiile tehnice ale dronelor kamikaze Phoenix Ghost au rămas oarecum clasificate, deoarece nu există nici măcar o singură mențiune despre el pe site-ul Aevex Aerospace, compania care dezvoltată aceste UAV-uri.

Directorul executiv al Patromil, Viorel Manole, prezent alături de comandorul în retragere Eugen Nicolae a completat prin a sublinia că aceste drone pot fi inclusiv preprogramate.

,,Au o hartă digitalizată pe care o au la bord și au computer de bord și de navigație care le permite să se ducă pe anumite traiecte prestabilite. Bineînțeles, comanda de la sol îi permite să intervină sau să o autodistrugă când există riscul de a fi capturată de către inamici”,  a spus Viorel Manole.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel