Întărirea legăturilor transatlantice. NATO şi UE doresc să colaboreze cu administraţia Biden

S.I. Catalin |
Data publicării:

Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană sunt încântate să colaboreze cu preşedintele ales Joe Biden pentru a întări legăturile cu Statele Unite, a asigurat marţi seara secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite AFP.

,,Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu preşedintele ales Joe Biden pentru a consolida legăturile dintre Statele Unite şi Europa, deoarece ne confruntăm cu provocări globale pe care niciunul dintre noi nu le poate aborda singur" a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pe contul său de Twitter după o cină de lucru cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în ajunul ceremoniei de învestitură a preşedintelui american.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a participat, de asemenea, la această întâlnire de lucru de peste trei ore, organizată la iniţiativa preşedintelui Consiliului European, potrivit Agerpres.

Jens Stoltenberg l-a invitat pe Joe Biden să participe la un summit NATO "la o dată care urmează să fie stabilită".

Totodată, Charles Michel i-a propus preşedintelui american organizarea unei întâlnire speciale cu toţi liderii UE.

Deoarece atât NATO cât şi instituţiile europene au sediul la Bruxelles, ideea este de a organiza aceste două întâlniri în acelaşi timp, conform unei surse diplomatice citate de AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel