Întărirea legăturilor transatlantice. NATO şi UE doresc să colaboreze cu administraţia Biden

S.I. Catalin / 20 ian 2021 / 09:05

Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană sunt încântate să colaboreze cu preşedintele ales Joe Biden pentru a întări legăturile cu Statele Unite, a asigurat marţi seara secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite AFP.

,,Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu preşedintele ales Joe Biden pentru a consolida legăturile dintre Statele Unite şi Europa, deoarece ne confruntăm cu provocări globale pe care niciunul dintre noi nu le poate aborda singur" a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pe contul său de Twitter după o cină de lucru cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în ajunul ceremoniei de învestitură a preşedintelui american.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a participat, de asemenea, la această întâlnire de lucru de peste trei ore, organizată la iniţiativa preşedintelui Consiliului European, potrivit Agerpres.

Jens Stoltenberg l-a invitat pe Joe Biden să participe la un summit NATO "la o dată care urmează să fie stabilită".

Totodată, Charles Michel i-a propus preşedintelui american organizarea unei întâlnire speciale cu toţi liderii UE.

Deoarece atât NATO cât şi instituţiile europene au sediul la Bruxelles, ideea este de a organiza aceste două întâlniri în acelaşi timp, conform unei surse diplomatice citate de AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy