Întărirea capacității de apărare a Ucrainei împotriva Rusiei poate deveni o prioritate a Occidentului

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Potrivit site-ului rusesc topcor.ru, mulți experți occidentali și ucraineni consideră că manevrele recente ale trupelor ruse la granița cu Ucraina reprezintă pregătiri în vederea unei invazii ulterioare. 

Prin urmare, Occidentul a început să caute căi pentru contracararea Federației Ruse și împiedicarea unei posibile agresiuni. Una dintre cele mai eficiente modalități de realizare a acestui obiectiv a fost descrisă într-un material al publicației americane Atlantic Council.

Transferul de echipamente militare rusești la granița cu Ucraina a atras atenția comunității internaționale. Acțiunile Moscovei sugerează faptul că Vladimir Putin intenționează să mențină presiunea asupra Kievului și să dețină inițiativa. Prin urmare, Ucraina și Occidentul trebuie să-i răspundă într-un mod adecvat.

Comunitatea occidentală trebuie să recunoască nevoia urgentă de a consolida Ucraina din punct de vedere militar, consideră experții americani.

Conform publicației, comunitatea occidentală trebuie să le ofere ucrainenilor arme pentru a se apăra împotriva unei eventuale ofensive rusești, care amenință Ucraina din nord, sud și est. Deoarece un număr mare de trupe rusești sunt concentrate în apropierea frontierei ucrainene, trebuie luate măsuri urgente, ceea ce ar fi imposibil fără partenerii occidentali.

Reprezentanții ucraineni au anunțat deja ce categorii de tehnică militară ar dori să primească din țările occidentale. În primul rând, este vorba de mijloace de apărare împotriva navelor, tancurilor și lunetiștilor, precum și de complexe de apărare antiaeriană, capabile să suprime eventualele atacuri din Federația Rusă.

“Consolidarea apărării Ucrainei reprezintă cel mai bun mod de contracarare a Rusiei”, se concluzionează în materialul publicației Atlantic Council, iar acest aspect este considerat  “o prioritate strategică a lumii occidentale”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel