Întâlnire bilaterală între Republica Moldova şi Ucraina. Poroșenko îi pune condiţii lui Dodon

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, spune că este gata să discute cu Igor Dodon doar în condițiile în care ultimul susține integritatea teritorială a statului ucrainean.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, spune că este gata să discute cu Igor Dodon doar în condițiile în care ultimul susține integritatea teritorială a statului ucrainean.

Poroșenko a făcut aceste declarații în timpul unei ședințe cu reprezentanții corpului diplomatic ucrainean, notează EspresoTV, citat de deschide.md.

„Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că este gata de dialog și eu susțin că sunt gata de dialog. Avem relații foarte productive la nivel guvernamental. Acest lucru îi este bine cunoscut șefului statului moldovean, ca și despre așteptările președintelui Poroșenko și ale Kievului care vor oficializarea expresiei unui sprijin clar pentru integritatea teritorială și independența țării noastre, incluzând Crimeea. Așteptăm o poziție fermă, corespunzătoare, din partea vecinilor noștri”, a subliniat Poroșenko.

În octombrie 2016, în cadrul dezbaterilor electorale de la RTR-Moldova, fiind întrebat cui aparţine Crimeea, Igor Dodon a spus că Federaţiei Ruse, după care a refuzat să dezvolte subiectul, deşi moderatorul Anatolie Golea a insistat.

Ulterior Igor Dodon a declarat: „Se speculează prea mult pe acest subiect. Şi răspunsul a fost următorul. De facto, Crimeea este parte a Federaţiei Ruse acum, dar juridic nu a fost recunoscută de către Occident şi de majoritatea ţărilor. Şi juridic nu ştiu dacă va fi recunoscută în timpul apropiat. ”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel