Institutul "Cantacuzino", decorat de preşedintele Iohannis: Reper al cercetării medicale româneşti

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, Institutul "Cantacuzino" cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofiţer cu prilejul a 100 de ani de la înfiinţare.

,,Onorăm astăzi activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', care, la 100 de ani de la înfiinţare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale româneşti. (...) Renumele de care beneficiază Institutul 'Cantacuzino', profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfăşuraţi activitatea aici, vă responsabilizează şi vă conferă un rol esenţial în consolidarea încrederii cetăţenilor în vaccinare. În semn de recunoaştere a valorii colectivului dumneavoastră de specialişti de elită ai medicinei româneşti şi a contribuţiei Institutului 'Cantacuzino' la dezvoltarea cercetării ştiinţifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţare, am decorat această prestigioasă instituţie cu Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Mare Ofiţer", a spus Iohannis, la ceremonia organizată cu prilejul aniversării institutului, potrivit Agerpres.

Şeful statului a evocat personalitatea fondatorului institutului, profesorul Ion Cantacuzino, părintele şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală, şi a punctat că institutul a constituit un reper pentru generaţii întregi şi a devenit, astfel, un simbol al potenţialului de inovare al ţării noastre.

"Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit", a spus Iohannis.

El a afirmat că, în contextul global complicat generat de pandemia de COVID-19, rolul Institutului 'Cantacuzino' este unul fundamental.

"Sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât şi personalul de aici le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei şi în susţinerea campaniei de vaccinare. Astăzi putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale. Trebuie să le fim recunoscători celor care îşi dedică viaţa acestui domeniu şi îşi pun întreaga experienţă şi cunoaştere în dezvoltarea de vaccinuri şi tratamente pentru salvarea vieţii oamenilor", a declarat Iohannis.

Cu ocazia ceremoniei, şeful statului a dezvelit o placă jubiliară şi a primit, din partea institutului, o plachetă jubiliară.

La eveniment au participat şi premierul Florin Cîţu şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Institutul "Cantacuzino" a fost înfiinţat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri şi Vaccinuri "Dr. I. Cantacuzino".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel