Inspectorul general adjunct al Pentagonului a demisionat, la o lună după ce fusese demis de Trump

Eduard Pascu |
Data publicării:
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, sursă foto: The White House Facebook
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, sursă foto: The White House Facebook

Inspectorul general adjunct al Departamentului american al Apărării, Glenn Fine, a demisionat marţi, la puţin peste o lună după ce preşedintele Donald Trump îl înlăturase din funcţia de inspector general interimar al Pentagonului, transmite Reuters.

În momentul demiterii sale, Glenn Fine se pregătea să preia conducerea echipei care va supraveghea punerea în aplicare de către administraţie a giganticului plan de susţinere a economiei americane, de 2.300 miliarde de dolari.

'Rolul Inspectorilor Generali este o forţă a sistemului nostru de guvernare. Ei asigură o supraveghere independentă pentru a ajuta la îmbunătăţirea operaţiunilor guvernului într-un mod transparent', a declarat marţi Fine într-un comunicat. 'După mulţi ani petrecuţi în Biroul Inspectorului General din Departamentul Justiţiei şi din Departamentul Apărării, cred că pentru mine a sosit timpul să demisionez şi să-i las pe alţii să îndeplinească acest rol vital', a adăugat el, transmite Agerpres.

În ultimele săptămâni, Trump a demis cinci inspectori generali din diverse agenţii, spunând că şi-a pierdut încrederea în ei. Trei dintre aceştia, printre care şi Glenn Fine, erau membri în Comisia de monitorizare a răspunsului la pandemie (PRAC), înfiinţată de Congres, iar alţi doi - Michael Atkinson, din comunitatea de informaţii, şi Steve Linick, din Departamentul de Stat - participau la anchete în care erau implicaţi preşedintele sau aliaţi ai săi.

Citește și: Un apropiat al preşedintelui Trump preia conducerea serviciilor americane de informaţii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel