Înscenarea atacului cu drone, un bun pretext și pentru renunțarea totală la paradele din 9 mai care ar putea arăta nivelul de degradare al armatei ruse

Kremlin
Kremlin

Oficialii ruși folosesc probabil lovitura înscenată cu drone din 3 mai asupra Kremlinului ca pretext pentru a continua anularea viitoarelor parade de Ziua Victoriei, este opinia tot mai multor analiști militari.

Rusia a declarat că Kremlinul a fost vizat cu drone în cursul nopții de 3 mai, acuzând Ucraina și Occidentul că au încercat să-l asasineze pe președintele rus Vladimir Putin. Imaginile video date publicității au arătat două drone explodând peste reședința oficială a președintelui, situată în Kremlin, în Piața Roșie din Moscova.

Autoritățile ruse au anulat deja, în cel puțin 21 de orașe, desfășurarea paradelor organizate în mod tradițional de Zilei Victoriei, pe 9 mai. Oficialii ruși susțin că anulează paradele din „motive morale și etice”.

Kremlinul ar putea anula toate paradele pentru a „ascunde degradarea armatei ruse” cauzată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, este și opinia actualizată a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), după ce anterior a fost scos în evidență faptul că, prin această înscenare, Kremlinul încearcă să aducă războiul mai aproape de publicul intern rus și să creeze condițiile pentru o mobilizare mai largă a societății, încadrând atacul într-un plan mai mare.de amenințări existențiale la adresa Rusiei.

De asemenea, se consideră că la Kremlin există temerea că ceremoniile desfășurate în onoarea militarilor căzuți în lupte ar putea deveni o sursă de tulburări politice din cauza numărului foarte mare de victime înregistrate în Ucraina. Oficialitățile ruse au anulat participarea la evenimente comemorative inclusiv a Regimentului Nemuritor - reprezentat de rudele și apropiații militarilor sovietici căzuți în Al Doilea Război Mondial, care efectuează un marș tradițional -  probabil din astfel de motive.

Anterior atacurilor foarte probabil înscenate cu drone, Kremlinul anunțase că parada militară de la Moscova se va desfășura și chiar că Putin va ține un discurs în fața națiunii, însă nu vor fi invitați demnitari străini. Singurul șef de stat a cărui participare era așteptată este președintele Kirghizstanului, Sadir Japarov, care, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, “fiind aici cu o zi înainte, a decis să rămână pentru paradă și pentru a ne împărtăși mândria de Ziua Victoriei”.

De asemenea, înainte de ultimul eveniment erau informații potrivit cărora spectacolul aviatic a fost scos din programul paradei. Acestea nu au fost confirmate oficial, însă aeronavele de luptă nu au survolat Moscova nici la parada de anul trecut, când situația nu era atât de gravă pentru Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel