Inovație sau lipsă de resurse? După utilizarea complexelor de coastă Bastion împotriva țintelor terestre din Ucraina, rușii folosesc similar și sisteme Bal

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 20.04.2022, un scurt material video cu lansarea a patru rachete de croazieră cu ajutorul unui complex de rachete de coastă de tip Bal asupra unor obiective de infrastructură militară de pe teritoriul Ucrainei. 

,,În timpul îndeplinirii de misiuni în cadrul operației militare speciale, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat un atac cu rachete de mare precizie asupra unor obiective de infrastructură militară aparținând armatei ucrainene. Astfel, echipajul unui complex de rachete de coastă de tip Bal, aflat pe litoralul Mării Negre, a lansat patru rachete asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei, se arată în comentariul care însoțește materialul video.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că Trupele de Rachete și Artilerie au executat atacuri asupra a 1.053 de obiective militare ale infrastructurii Ucrainei. Potrivit precizărilor sale, au fost distruse 31 de puncte de conducere, șase depozite de carburanți și lubrifianți, 910 puncte de sprijin și raioane de concentrare a forței vii a adversarului, precum și 106 poziții de foc ale artileriei.

Comentariul autorului: Complexul de rachete de coastă de tip Bal întrebuințat de trupele ruse împotriva Ucrainei aparține, probabil, Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă - Sevastopol din subordinea Corpului 21 Armată - Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră. În componența brigăzii se află două divizioane de rachete Bastion, un divizion de rachete Bal și un divizion de rachete Utes (staționar).

Ținând cont de faptul că Bal este un complex de rachete antinavă, întrebuințarea acestuia împotriva țintelor terestre este atipică. Însă, nu este pentru prima dată când militarii ruși recurg la o astfel de inovație. Anterior, în cadrul conflictului din Ucraina, pe 08 aprilie, au fost folosite și complexele de rachete de coastă de tip Bastion pentru distrugerea unor ținte terestre din apropiere de Odesa.

Este posibil ca rachetele utilizate de complexul Bal să fie rachete antinavă H-35 cu bătaie crescută de peste 300 de kilometri. La sfârșitul anului 2021, reprezentanții militari ruși au informat că noile rachete modernizate ale complexului se află în curs de testare.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel