Înfrângere majoră pentru Rusia. Forțele ruse s-au retras de pe Insula Șerpilor. Moscova confirmă, dar vine cu o altă explicație

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Insula Șerpilor, în momentul în care era sub ocupație rusă și atacată de forțele ucrainene. Sursă foto: Armata ucraineană
Insula Șerpilor, în momentul în care era sub ocupație rusă și atacată de forțele ucrainene. Sursă foto: Armata ucraineană

Informația cu privire la faptul că forțele ruse au părăsit Insula Șerpilor a fost confirmată chiar de Ministerul Apărării de la Moscova.

Informația e confirmată de Ministerul Apărării de la Moscova. Rușii spun că au părăsit Insula Șerpilor din proprie inițiativă și prezintă retragerea ca un „gest de bunăvoință”.

 

Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor și ridică blocada exporturilor de produse agricole din porturile ucrainene

 

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat că pe 30.06.2022, armata rusă și-a încheiat misiunea pe Insula Șerpilor, retrăgându-și garnizoana de pe aceasta.

El a menționat că retragerea garnizoanei de către Forțele Armate ale Federației Ruse reprezintă un gest de bunăvoință.

“Astfel, demonstrăm comunității internaționale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Konashenkov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a subliniat că decizia de retragere a garnizoanei de pe Insula Șerpilor nu va mai oferi părții ucrainene un motiv să speculeze pe tema crizei alimentare, afirmând că exportul de cereale nu este posibil din cauza controlului Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre.

“Acum, cuvântul va aparține părții ucrainene, care încă nu intenționează să curețe coasta Mării Negre de lângă țărmurile sale, inclusiv apele portuare”, a concluzionat Konashenkov.

 

Ucrainenii au o altă versiune

 

De partea cealaltă presa ucraineană a scris că în urma unui atac masiv al forțelor ucrainene, în cursul nopții de ieri trupele ruse de pe Insula Șerpilor au părăsit în grabă insula.

Comandamentul Operațional Sud al forțelor armate ucrainene a anunțat oficial în urmă cu puțin timp că „în cursul nopții, ca urmare a unei alte etape reușite a operațiunii militare a forțelor ucrainene”, în urma loviturilor de rachete și artilerie, „ocupantul a evacuat în grabă garnizoana de pe Insula Șerpilor” folosind bărci de viteză.

În momentul de față pe insulă se pot observa multiple explozii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel