Informațiile ucrainene: Rușii își reduc prezența la Centrala de la Zaporoje

Rușii au început să părăsească treptat centrala nucleară Zaporoje, o parte din personalul centralei fiind instruit să părăsească centrala până pe 5 iulie, transmite Direcția Principală de Informații a Ucrainei - GUR.

Pe fondul informațiilor transmise zilele trecute de GUR, care arătau că rușii ar intenționa să provoace un accident la centrala Zaporoje, același serviciu de informații ucrainean publică astăzi o informare pe canalul Telegram, potrivit căreia ”„ Conform celor mai recente date, contingentul de ocupație părăsește treptat teritoriul centralei nucleare Zaporoje”.

Agenția de informații a spus că printre primii care au părăsit stația s-au numărat trei angajați ai Rosatom, care au gestionat acțiunile rușilor. Angajații ucraineni care au semnat un contract cu Rosatom au fost, de asemenea, sfătuiți să evacueze. Conform instrucțiunilor primite, aceștia ar trebui să plece până pe 5 iulie.

De asemenea, numărul patrulelor militare este în scădere treptată pe teritoriul propriu-zis al centralei nucleare Zaporoje și în orașul-satelit al centralei - Energodar.

Personalul rămas la stație a fost instruit să „ devină Ucraina în cazul oricăror situații de urgență”.

 

Rușii amenință că vor arunca în aer ZNPP - ceea ce se știe

 

Pe 25 iunie, șeful Direcției Principale de Informații, Kirilo Budanov, a declarat că rușii au finalizat pregătirile pentru un posibil atac terorist asupra centralei nucleare Zaporoje. Echipamente cu explozibili au fost plasate lângă patru din cele șase unități ale Centralei.

Directorul general al AIEA, Raphael Grossi, declarase anterior că subminarea Barajului Kahovka amenință funcționarea centralei nucleare Zaporoje. Potrivit acestuia, există riscul de a rămâne fără nivelul necesar de apă pentru răcirea reactoarelor în câteva săptămâni. Pe 15 iunie, el a spus că situația de la Zaporoje este „ gravă”, dar încearcă să o „ stabilizeze”.

Energoatom a raportat că, în ciuda faptului că rușii au aruncat în aer Barajul Kahovka, situația de la centrala nucleară Zaporoje rămâne sub control și există suficientă apă în bazinul de răcire pentru a satisface nevoile stației.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel