Informațiile militare ucrainene recunosc trei debarcări pentru eliberarea Centralei nucleare Zaporojie. În ultima încercare, realizată cu câteva sute de oameni

Direcția Principală de Informații a încercat de trei ori să elibereze orașul Energodar și Centrala nucleară de la Zaporojie, recunoaște Kirill Budanov, șeful structurii de informații a Armatei ucrainene (GUR/HUR).

În ultimul an, serviciile de informații ucrainene au făcut trei încercări de a elibera orașul ocupat Energodar, din regiunea Zaporojie, dar aceste operațiuni s-au încheiat cu eșec, a recunoscut pentru NV, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, Kirill Budanov.

Deși nereușite, încercările au avut rolul lor, crede Budanov. Șeful Direcției Principale de Informații este sigur că, în urma acestor încercări de debarcare, rușii nu au îndrăznit niciodată să conecteze Centrala nucleară de la Zaporojie la sistemul lor energetic.

 

GUR a încercat să elibereze Energodar

Militari ucraineni din trupele de desant - imagine ilustrativă

Așadar, în august 2022, soldații GUR au traversat cu ambarcațiuni rapide lacul de acumulare Kahovskoe din zona Energodar. Forțele speciale trebuiau să creeze un cap de pod pe malul stâng pentru eliberarea în continuare a orașului și a centralei nucleare, a declarat Vladimir, comandantul unității speciale GUR Șaman.

Cu toate acestea, ucrainenii nu aveau încă bărci speciale, așa că au folosit bărci obișnuite cu motor. În plus, forțele speciale de informații militare nu aveau nicio experiență în desfășurarea unor astfel de operațiuni.

Militarii au debarcat lângă Energodar, dar nu au reușit să stabilească un punct de sprijin pentru că nu a existat suficient sprijin de artilerie. Prin urmare, luptătorii au fost nevoiți să se retragă sub presiunea forțelor inamice.

Acest eșec nu a forțat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării să renunțe la ideea recuperării Energodar și a Centralei Zaporojie.

 

Forțele GUR au încercat să mai debarce de două ori pe malul stâng al Niprului, iar în ultima încercare au fost implicate câteva sute de oameni

Foto ilustrativ, militari ucraineni

Apropo, chiar și neozeelandezii au luat parte la acele acțiuni, pentru că aveau experiența necesară și puteau sta în apă mult timp. 

Deși GUR a fost ajutat de alți militari, inclusiv de Vadim Popik, comandantul Legiunii Străine. În detașament erau chiar și neozeelandezi care aveau experiență în astfel de operațiuni.

Dar ocupanții nu au pierdut timpul - în momentul celei de-a treia operațiuni de aterizare, inamicul a adus chiar pe țărm echipamente militare grele, în special tancuri. Prin urmare, a treia încercare a fost nereușită, iar luptătorii GUR s-au retras.

Șeful serviciului de informații, Kirill Budanov, admite că succesul celor trei operațiuni Energodar a fost îngreunat atât de neajunsuri manageriale, cât și de executiv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel