Informații militare ucrainene: Rusia are cel puțin 585 de rachete cu o rază de acțiune de peste 500 km

MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Arsenalul Rusiei numără în prezent cel puțin 585 de rachete cu o rază de acțiune de peste 500 km, fără a număra rachetele mai vechi Kh-22, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene (HUR), Vadim Skibițki, pe 28 august.

Potrivit datelor prezentate de Skibițki, forțele armate ruse dispun de: aproximativ 270 de rachete balistice și de croazieră Iskander, 140 de rachete de croazieră Kalibr, aproximativ 100 de rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 și Kh-55 și aproximativ 75 de rachete balistice cu lansare aeriană Kh-47M2 Kinzhal. 

În plus, Rusia are probabil în stoc aproximativ 150 de rachete Kh-22 mai vechi, pe care intenționează să le modernizeze și să le transforme în rachete Kh-32. În prezent, industria rusă nu poate furniza lunar mai mult de 10 unități din acest model mai nou, a spus purtătorul de cuvânt HUR, generalul-maior Vadim Skibițki.

 

Rusia a redus frecvența atacurilor cu rachete. Baza rămân dronele kamikaze

 

După cum a menționat portalul RBC-Ucraina, Rusia a redus frecvența atacurilor cu rachete în lunile de vară față de luna mai. Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene, forțele ruse sunt din ce în ce mai selective în selectarea țintelor și utilizarea rachetelor cu moderație.

„Probabil face parte din strategia de construire a arsenalului Rusiei înainte de sezonul de iarnă”, a spus Skibițki. El a adăugat că acesta este și unul dintre motivele pentru care forțele ruse folosesc mai rar rachetele avansate Kh-101.

Un alt factor este că industria rusă de apărare nu își atinge obiectivele de producție din cauza lipsei de componente străine, deși oficialii ruși se laudă cu depășirea ”producției la hectar” în privința armamentului.

Drept urmare, deși Rusia plănuia să producă 6 rachete Kinzhal, 42 Iskander, 20 Kalibr și 40 Kh-101 luna aceasta, planurile nu se vor concretiza în primul rând din cauza lipsei de componente străine.

Potrivit informațiilor obținute de serviciul de informații, pe lângă stocurile de rachete, Rusia intenționează să producă până la 1.300 de versiuni interne ale dronelor kamikaze Shahed în a doua jumătate a anului 2023.

 

Rusia pregătește stocuri de muniție pentru iarnă

 

Oficialii ucraineni au avertizat că este probabil ca Moscova să-și intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în toamnă și iarnă, așa cum a făcut la sfârșitul lui 2022 și începutul lui 2023.

Cu toate acestea, serviciul ucrainean de informații militare GUR/HUR a spus că, deși forțele ruse probabil că vor crește frecvența atacurilor lor, ele nu vor atinge amploarea din toamna și iarna anterioară, atunci când Rusia a tras uneori în jur de 70-100 de rachete la un singur atac.

„Moscova și-a dat seama probabil că astfel de atacuri nu au atins obiectivul strategic dorit, ci doar și-au epuizat proviziile”, a menționat Skibicki.

Kievul a făcut apel la partenerii săi occidentali să limiteze capacitatea Rusiei de a achiziționa componente străine necesare producției de rachete. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel