Industria germană de apărare vrea să intre pe piaţa americană şi propune U.S. Army un înlocuitor pentru vehiculele Bradley

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Filiala americană a companiei germane Rheinmetall, în colaborare cu companii din domeniul apărării din SUA - Textron Systems, Raytheon Technologies, L3Harris Technologies, Allison Transmission și Anduril Industries, lucrează la o nouă generație de vehicule de luptă pentru infanterie - Lynx OMFV - pentru programul militar OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) derulat de Pentagon, cu scopul de a înlocui vehiculele de luptă pentru infanterie Bradley ale U.S. Army.

Programul Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV), care va înlocui vehiculul de luptă Bradley, planificat să intre în folosință în 2026.

Soluţia propusă de Rheinmetall este un vehicul cu șenile, cu un echipaj format din trei operatori, cu capacitatea de a transporta opt soldați în partea din spate. Lynx este înarmat cu o turelă Lăncer 2.0. Pe turele Lance arma principală este tunul automat MK30-2 / ABM, dezvoltat și construit de Rheinmetall. Utilizarea acestui tun aduce o serie de avantaje pentru echipajul vehiculului.

De când Rheinmetall şi-a anunţat intenţia de a participa la programul OMFV s-a tot vorbit în termeni laudativi despre vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx KF41, care nu numai că este mai bun din toate punctele de vedere, dar are și capacitatea de a fi controlat de la distanță pe câmpul de luptă.

KF41 cântărește 44 de tone, semnificativ mai mult decât Bradley care are 30 de tone. KF41 este mai mare, dar este și mai agil, cu un raport greutate/cai putere de 26 la 1, comparativ cu Bradley unde raportul greutate/cai putere este de aproximativ 21 la 1.

Lynx KF41 din serviciul armatei SUA ar arăta probabil puțin diferit de vehiculul care a fost testat recent în Ungaria, deoarece SUA ar putea dori ca turela să fie echipată cu două rachete antitanc cu rază lungă de acțiune. Armata SUA poate dori, de asemenea, ca Lynx KF41 să dispună de un sistem activ de protecție şi de capacitatea de a fi operat de la distanță.

Vehicule de luptă pentru infanterie - Lynx OMFV a fost prezentat de Rheinmetall Vehicles în cadrul expoziția de apărare AUSA din SUA, în octombrie 2022. Acesta reprezintă aspectul fizic al designului OMFV Lynx, completat de realitatea augmentată care evidențiază tehnologiile pentru programul OMFV.

Optionally Manned Fighting Vehicle este un program al armatei americane pentru a înlocui vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. OMFV este o parte a portofoliului de programe Next Generation Combat Vehicle (Vehicul de luptă de generație următoare). În iulie 2021, U.S. Army a atribuit contracte către cinci echipe: Point Blank Enterprises, Oshkosh Defense, BAE Systems, General Dynamics Land Systems și American Rheinmetall Vehicles. Valoarea totală a contractului a fost de 299,4 milioane de dolari. Cele cinci companii concurente pentru câştigarea programului OMFV vor dezvolta, într-o perioadă de 15, mai multe prototipuri pe care U.S. Army urmează să le spună unei serii de teste.

Lynx KF41 reprezintă următoarea generație de vehicule blindate pe șenile IFV (Infantry Fighting Vehicle) care a fost dezvoltată de compania germană Rheinmetall. Este varianta mai mare a familiei de vehicule de luptă Lynx, care include și vehiculul Lynx KF31. Noul IFV a fost prezentat în iunie 2018 în timpul expoziției de apărare Eurosatory, care a avut loc la Paris, Franța.

Ca și în cazul vehiculului blindat GermanBoxer 8x8, vehiculul cu șenile Lynx a fost proiectat pe o arhitectură modulară, oferind posibilitatea de a configura vehiculul în funcţie de sisteme de arme care se doresc a fi instalate.

În ceea ce privește mobilitatea, KF41 Lynx dispune de un motor Liebherr de 850 kW - care dezvoltă 1.140 CP - și o transmisie Renk. Poate rula cu o viteză maximă de 70 km/h pe șosea și are o autonomie maximă de croazieră de 500 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel