Industria germană de apărare este interesată să se extindă în Grecia. Luată în calcul este şi producţia comună de tancuri Leopard

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Compania germană Krauss-Maffei Wegmann [KMW] este în căutare de noi ''destinații'', deoarece doreşte să dezvolte noi facilități de producție pentru tancurile sale Leopard. Una dintre ţările ales, potrivit informaţiilor apărute în presa germana, ar fi Grecia. În prezent, conducerea companiei Krauss-Maffei Wegmann ar negocia cu compania elenă Metko, relatează cotidianul german Die Welt.

Până în acest moment nu se cunosc detalii cu privire la ce vrea mai exact să facă compania germană Krauss-Maffei Wegmann [KMW] în Grecia, dar mass-media germana susţine că în acest moment sunt purtate discuţii pentru a se stabili dacă vor fabrică sau moderniza tancuri Leopard, potrivit Greek City Times.

Cu toate acestea, KMW oferă câteva detalii cu privire la modelele de tancuri pe care este dispusă să le producă în parteneriat cu alte state - Leopard 1A5 și Leopard 2. Potrivit reprezentaţiilor companiei KMW, se caută un partener cu care să producă în comun corpul tancului (n.r. carenă).

Principalul motiv care ar fi determinat compania Krauss-Maffei Wegmann să caute noi ''destinaţii'' pentru localizarea producţiei de tancuri o reprezintă războiul din Ucraina. KMW vede o problemă în programul de schimb "Ringtausch" - un sistem de schimb circular operat de guvernul german cu mai multe ţări pentru a furniza indirect armament Ucrainei.

Adică donarea de vehicule de luptă către Ucraina de către ţările NATO pentru a primi un oarecare echivalent de la marile industrii militare occidentale, care în acest caz este Germania.

Vestea vine într-un moment în care Grecia se pregătește pentru derularea unui program de modernizare a flotei sale de tancuri. Este vorba despre 190 de tancuri Leopard 1 și 183 de tancuri Leopard 2. Cu toate acestea, autoritățile din Grecia se abțin să ofere mai multe detalii, deoarece cancelarul german Olaf Scholz urmează să viziteze Atena la sfârșitul lunii octombrie, pe 27. Analiștii politici consideră că tocmai în timpul vizitei lui Scholz în Grecia vor apărea mai multă clarificări cu privire la intențiile companiei KMW.

Apoi, cel mai probabil, Grecia își va confirma intențiile de a cheltui 4 miliarde de euro pentru apărare. Acești bani includ modernizarea tancurilor germane Leopard 1 şi 2 precum și modernizarea a patru fregate MEKO și achiziționarea a 205 noi vehicule blindate de luptă Lynx KF-41.

Mai mult, se presupune că în nordul Greciei va fi inaugurată o uzină pentru a începe producția de Lynx KF-41 pentru armata elenă.

Cu toate acestea, eventuala uzină din nordul Greciei nu are nicio legătură cu decizia KMW de a căuta o opțiune pentru a-și fabrica tancurile în Balcani. Cu toate acestea, atât presa germană, cât și KMW spun că firma germană nu caută să deschidă noi facilități de producție și nici să relocheze unități de producție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel