India și China continuă discuțiile. Cele două puteri încearcă evitarea unui conflict militar major la frontieră

Darius Muresan / 02 aug 2021 / 19:22
Armata de Eliberare a Poporului, China. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
Armata de Eliberare a Poporului, China. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

India şi China vor continua dialogul vizând slăbirea tensiunilor asupra frontierei lor disputate, au anunţat luni cele două ţări, pe fondul preocupărilor legate de un conflict mai amplu, în timp ce trupe ale celor doi giganţi economici continuă să se ciocnească în zona în litigiu, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Cele două părţi au avut un "schimb de opinii sincer şi în profunzime", potrivit unui comunicat comun al armatelor indiană şi chineză, care sunt de acord să rezolve diferenţele "într-o manieră expeditivă".

"Cele două părţi au convenit de asemenea că (...) vor continua eforturile lor eficiente în asigurarea stabilităţii (...) şi menţinerea în comun a păcii şi liniştii", potrivit comunicatului.

A douăsprezecea rundă de discuţii dintre cele două armate - şi prima întâlnire în trei luni - a fost ultima încercare de a îndepărta temerile legate de un conflict mai larg între cele două ţări.

Mii de soldaţi s-au confruntat din aprilie 2020 pe Linia de Control Efectiv (LAC) sau frontiera de facto, inclusiv la lacul glaciar Pangong.

Atât soldaţi indieni, cât şi chinezi au fost ucişi în ciocniri în iunie anul trecut - primele pierderi în luptele asupra frontierei disputate în mai mult de patru decenii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy