India, divizată de violențe și proteste. Mai multe persoane au incendiat la New Delhi portretul Gretei Thunberg

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Captură YouTube, canalul Daily Mail
Sursă foto: Captură YouTube, canalul Daily Mail

Zeci de mii de agricultori, cei mai mulţi veniţi din Punjab, un stat din nordul Indiei, protestează în tabere amenajate în New Delhi.

Fermierii indieni se opun reformelor guvernamentale care liberalizează piețele agricole și cer abrogarea imediată a acestor măsuri.

După un nou val de proteste, săptămâna trecută, mișcarea a devenit una violentă, existând ciocniri între forțele de ordine și fermierii indieni. Cei de la The Guardian precizează că au fost trimise și trupe paramilitare pentru a potoli revolta fermierilor indieni.

Situația a degenerat după ce cântăreața americană Rihanna a postat pe Twitter un reportaj CNN cu mesajul „De ce nu vorbim despre asta? #FarmersProtest”, în semn de solidaritate cu protestatarii fermieri din India. Mesajul artistei a fost redistribuit pe Twitter de peste 230.000 de ori şi comentat de aproape 80.000 de persoane.

Ulterior, suedeza Greta Thunberg, una dintre cele mai cunoscute activiste ecologiste din lume, a redistribuit pe Twitter acelaşi reportaj şi a publicat următorul mesaj: "Suntem solidari cu #FarmersProtest din India".

Ulterior, un val de proteste împotriva fermierilor a luat naștere în India. Protestatarii respectivi au ars portrete ale cântăreței Rihanna și ale Gretei Thunberg, acuzând ingerințe din partea acestora în politicile Indiei.

Totodată, liderii partidului de guvernământ au denunțat și ei „ingerințe internaționale și atacuri împotriva politicii Indiei”.

Începând din luna noiembrie, protestele fermierilor au divizat societatea indiană și au devenit o problemă reală pentru New Delhi. Fermierii spun că nu vor renunța la proteste până când Guvernul nu va fi de acord să abroge legile adoptate. Pe de altă parte, Guvernul spune că legile vor permite mai multe investiții private care vor moderniza sectorul agricol, dar fermierii se tem că aceste legi vor permite marilor comercianți să achiziționeze direct de la cultivatori.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel