India achiziționează sistemului de apărare aeriană NASAMS-II din SUA

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS II
NASAMS II

India a început un amplu procesul de construire a unei rețele multietajate de apărare aeriană pentru a asigura securitatea spațiului său aerian, împotriva amenințările venite din partea unor posibili inamici, prin achiziționarea unui sistem avansat de apărare aeriană construit în SUA, potrvit defenseworld.

Potrivit rapoartelor din presa locală, consiliul de achiziții pentru apărare (DAC), prezidat de ministrul apărării al Indiei, Nirmala Sitharaman, a aprobat "acceptarea necesităţii(AoN) pentru achiziționarea sistemului aerian de rachete (NASAMS-II) în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

NASAMS-II este o versiune îmbunătăţită a NASAMS şi dispune de noi radare mobile 3D de supraveghere şi 12 lansatoare de rachete pentru o reacţie mai rapida.

NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) este un sistem aerian de apărare cu rază de acţiune medie și lună. Proiectul a rezultat în urma cooperării dintre compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace şi compania americană Raytheon.

India achiziționează, de asemenea, sistemele de rachete S-400 Triumf din Rusia, la un cost de aproape 400 milioane de dolari, pentru a-și intensifica mecanismul de apărare aeriană. Acordul va fi probabil semnat de cele două țări în cursul acestui an.

În plus, India este pe cale să introducă primul lot al sistemului său de rachete balistice intercontinentale - Agni V - care este de așteptat să susțină în mod semnificativ sistemul de apărare aeriană al țării. Etapa I a Apărării împotriva rachetelor balistice (BMD) urmează a fi implementată în curând.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel