Incursiune în regiunea rusă Belgorod | SUA investighează dacă "partizanii ruși anti-Putin" au folosit vehiculele blindate americane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari rușii care au efectuat incursiunea de la Belgorod se află deja în Ucraina. În aceste fotografii, realizate în regiunea Sumy, apar luptători ai ''Corpului Voluntarilor Ruși'' și ai Legiunii "Libertatea Rusiei". Sura Foto: Twitter Nexta.
Militari rușii care au efectuat incursiunea de la Belgorod se află deja în Ucraina. În aceste fotografii, realizate în regiunea Sumy, apar luptători ai ''Corpului Voluntarilor Ruși'' și ai Legiunii "Libertatea Rusiei". Sura Foto: Twitter Nexta.

La două zile după ce autoproclamați "partizani ruși anti-Putin" au organizat o incursiune în regiunea rusă Belgorod, guvernatorul acestei regiuni spune că au avut loc mai multe atacuri cu drone și sisteme de artilerie. Între timp, partizanii au revendicat o aşa-zisă victorie în regiunea rusă Belgorod, în ciuda declarațiilor Kremlinului care afirmă contrariul, iar Statele Unite au promis să investigheze circumstanțele exacte în care au fost folosite unele vehiculele americane pe timpul derulării acestei incursiuni.

 

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Vachislav Gladkov, a declarat pe canalul său de Telegram ca "a existat un număr mare de atacuri cu drone. Majoritatea sistemelor de apărare aeriană... au făcut față [atacurilor], dar există pagube în Belgorod, în districtul Borisovsky, în districtul Belgorod: mașini, case particulare, clădiri de birouri. Cel mai important lucru este că nu există niciun fel de victime".

Între timp, cele două grupări care au efectuat incursiunea - Legiunea "Libertate pentru Rusia" și Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) - și-au declarat victoria miercuri, în timpul unei conferințe de presă comune.

Aceştia au susținut că vehiculele militare folosite în timpul operațiunii - care pot fi observate într-o înregistrare video publicată de partizani ruși anti-Putin, pretinzând că se află în timpul raidului - erau ucrainene. Acestea au fost capturate anterior de Rusia în apropierea orașului minier de cărbune din Donețk, Bakhmut, aflat în conflict.

,,Am folosit echipamentul pe care armata zombilor de la Kremlin l-a luat de la Forțele Armate Ucrainene în apropiere de Bakhmut", a declarat ''Legiunea Libertate pentru Rusia'', potrivit unei declarații publicate pe canalul său de Telegram. "Am reușit să "retrocedăm" cu succes această tehnică militară, au mai precizat reprezentanţii grupului de partizani ruși anti-Putin. Pierderile înregistrate în timpul incursiunii militare s-au ridicat la doi morți și 10 răniți. 

,,Lupta noastră continuă", a declarat Legiunea "Libertate pentru Rusia". "Operațiunea din regiunea Graivoron a fost un succes și obiectivele sale au fost atinse. Inamicul este învins, o parte au fugit rușinos; am capturat o cantitate mare de echipament și am luat prizonieri. Nu vom trăda ideea unei Ruşii libere, speranța rușilor, vom readuce adevărul și dreptatea în Rusia. Vom veni din nou. Belgorod, Briansk, Kursk, Voronej, Rostov, Moscova - așteptați-ne", au spus reprezentanţii Legiunii "Libertate pentru Rusia"

În regiunea Belgorod, "am fost martorii lipsei de scrupule și cruzime din partea trupelor lui Putin: în timp ce membri legiunii treceau prin așezări fără să-i atingă pe localnici, artileria și avioanele Forțelor Armate [ale Federației Ruse] a tras asupra orașelor pașnice. Este aceasta cu adevărat o preocupare pentru cetățeni despre care vorbește Kremlinul? Am demonstrat că trupele lui Putin au fost complet nepregătite pentru rezistența organizată a rușilor și sunt gata să-și șteargă propriile teritorii de pe fața pământului, pentru a nu da dovadă de slăbiciune."

Forțele armate ruse "sunt demoralizate și nepregătite", continuă declarația. "Practic, ele nu au opus rezistență, în ciuda superiorității numerice uriașe. Pentru că scopul nostru nu sunt gentile cu bani și puterea, ci eliberarea și dreptatea în Rusia, iar adevărul, după cum știm, învinge întotdeauna."

 

Rusia susține că incursiunea în Belgorod a fost un eșec / SUA investighează folosirea blindatelor americane în incursiune

 

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a continuat miercuri linia de partid a Moscovei, potrivit căreia incursiunea a fost un eșec.

"Grupurile naționaliste au fost oprite și anihilate în timpul operațiunii antiteroriste, care a implicat lovituri aeriene, focuri de artilerie și acțiuni active ale unităților de pază a frontierei de stat din Districtul Militar de Vest", a declarat el în timpul discursului său deschis la ședința de miercuri a Consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării.

,,După ce au fost împinși înapoi în Ucraina, naționaliștii rămași au fost atacați în mod repetat până când au fost complet eliminați. Au fost neutralizați peste 70 de teroriști ucraineni, precum și autovehicule și vehicule blindate. Rusia va continua să răspundă prompt și riguros la astfel de acțiuni ale militanților ucraineni", a susţinut Serghei Șoigu

Iar la Washington D.C., purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat reporterilor că SUA "analizează acele rapoarte potrivit cărora echipamentele și vehiculele americane ar fi putut fi utilizate" de către partizani ruși anti-Putin în acţiunile din regiunea rusă Belgorod.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a oferit declaraţii similare miercuri, în timpul unei conferinţe de presă.

,,Am fost clari că nu susținem utilizarea de echipamente fabricate în SUA pentru atacuri în interiorul Rusiei și analizăm rapoartele. Dar nu am ajuns la nicio concluzie în acest moment", a precizat oficialul american.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel