Încleștarea din Indo-Pacific. Analiză a relațiilor SUA-China | Interviu general Alexandru Grumaz

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook
EXCLUSIV
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

Generalul (r.) Alexandru Grumaz, în cadrul emisiunii „Punctul militar”, fost consul general al României la Shanghai și președinte al Centrului de Analiză și Strategii de Securitate, va discuta la DefenseRomania despre relațiile tensionate dintre China și Statele Unite ale Americii în Indo-Pacific.

Dacă în perioada Războiului Rece ochii Americii erau îndreptați spre Europa, situația actuală mută centrul geostrategic în Indo-Pacific.

Emisiunea 'Punctul militar' va fi difuzată miercuri, 3 martie 2021, începând cu ora 17:00.

În cadrul emisiunii va fi abordată și poziția noii Administrații Biden în ceea ce privește descurajarea Chinei. Amintim în acest sens că la jumătatea lunii februarie președintele Joe Biden a solicitat Pentagonului să dezvolte o nouă strategie pentru combaterea Chinei.

Obiectivul este de a stabili postura militară necesară în Oceanul Pacific pentru a contracara ambiţiile teritoriale ale Beijingului, de a dezvolta cooperarea cu aliaţii, dar şi de a determina tipul de relaţii pe care Statele Unite doresc să le aibă cu armata chineză sau chiar ce tipuri de armă trebuie dezvoltate.

Vor fi discutate totodată și puncte sensibile precum „problema Taiwan”, ascensiunea economică și militară a Chinei, precum multe alte subiecte de interes pentru relația dintre cele două super puteri.

Analiza generalului (r.) Alexandru Grumaz va putea fi urmărită atât pe www.DefenseRomania.ro, pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe contul nostru de YouTube unde vă invităm să apăsați butonul de Abonare (Subscribe).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel