Incident naval. Întâlnire între o fregată rusă şi un submarin american

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră

O navă de război aparţinând marinei ruse, care naviga în apele Marii Mediterane, a fost interceptată și urmărită de un submarin american cu propulsie nucleară. Incidentul a avut loc în luna aprilie, lună în care SUA, Marea Britanie și Franța au lansat mai multe atacuri cu rachete împotriva Siriei.

Mass-media rusă, declară că fregata ,,Amiral Essen’’, care aparţine flotei ruse de la Marea Neagră, a reușit să descopere unul dintre submarinele din clasa Ohio aflate în prezent în serviciul marinei americane. Informaţia a fost făcută public astăzi de catre Russia Tuday, care citează ziarul rus Izvestia, care a obţinut declaraţia de la o sursă din cadrul Marinei ruse.

Nava rusă a părăsit Sevastopol, cel mai important port al Mării Negre, situat pe Peninsula Crimeea, pe 13 martie și a revenit pe 30 iunie. Fregată "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost desfășurată de cele mai multe ori în Marea Mediterană.

Urmărirea a durat mai mult de două ore, timp în care nava rusă a înregistrat parametrii de bază ai submarinului american, care vor fi descifrați ulterior.

Potrivit presei ruse, se crede că submarinul interceptat ar fi USS Georgia, un submarin dotat cu rachete de croazieră.

Din primele informaţii, pare că Rusia consideră un real succes interceptarea caracteristicilor presupuslui submarin american

Localizarea unui submarin în mare reprezintă un succes foarte important, a declarat Vladimir Ambartsumyan, fost comandant al brigăzii navale din cadrul flotei nordice a Rusiei.
Fostul comandat a declarat pentru ziarul Izvestia că: ,,Submarinele nucleare sunt obiecte foarte greu de detectare." 

Până în acest moment, marina americană nu a confirmat şi nici nu a lansat încă un comunicat care să ateste sau să infirme acest incident.

Incidentul a avut loc în luna aprilie, luna în care SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat Siria ca represalii pentru presupusul atac chimic al guvernului Assad asupra civililor din orașul Douma.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel