Incident de securitate la Baza Aeriană Andrews din SUA unde este garat Air Force One

Eduard Pascu |
Data publicării:

Centrul de Control al Bazei Aeriene Andrews anunță că a fost limitat accesul vizitatorilor după ce, pe 4 februarie, o persoană neautorizată a fost depistată în incintă.

”O persoană neautorizată a intrat în bază, determinând declanșarea unei anchete a Departamentul Oficiului de Investigații Speciale al Forțelor Aeriene”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Air Force Mag.

Purtătorul de cuvânt nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor și nici nu a precizat dacă individul care a pătruns nestingherit în unitatea militară a fost sau nu reținut.

Incidentul de securitate a dus la suspendarea accesului vizitatorilor prin programul Trusted Traveler, a confirmat purtătorul de cuvânt.

 

JBA community, for the time being, the Trusted Traveler Program is being suspended. We will provide updates as they...

Publicată de Joint Base Andrews pe Joi, 4 februarie 2021

Programul, implementat de Baza Aeriană Andrews în 2015, permitea ”deținătorilor de carduri de acces comun, cu autoritate de escortă, să garanteze” până la 10 persoane care călătoresc în același vehicul cu ei, fără a fi nevoie să fie pre-autorizate de Centrul de control.

Suspendarea acestuia înseamnă că vizitatorii vor trebui să își anunțe vizita în bază cu cel puțin 72 de ore înainte pentru a obține aprobarea pentru acces.

Baza Aeriană Andrews găzduiește Escadrila 89 de transport aerian, cea însărcinată cu transportul ”președintelui, vicepreședintelui, membrilor cabinetului, comandanților combatanți și altor lideri militari și aleși”, se arată pe site-ul unității.

Escadrila 89 operează aeronave VC-25A (inclusiv Air Force One), C-32A, C-37A, C-37B și C-40B.

Președintele Joe Biden și familia sa au aterizat la Andrews cu o zi înainte de ceremonia de inaugurare din 20 ianuarie de la Washington.

De asemenea, în Baza Aeriană Andrews se află Escadrila 316 Elicoptere, pentru sprijin rapid în ”operațiunile de urgență” din regiunea Capitolului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel