Începe cu o amânare: Primul zbor al mult așteptatului avion rusesc Su-75 Checkmate a fost amânat pentru 2024

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Machetă a avionului Su-75, produs intens promovat de Rusia pentru export
Machetă a avionului Su-75, produs intens promovat de Rusia pentru export

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, vicepremierul rus și ministru al industriilor, Denis Manturov, a declarat că primul zbor al avionului ușor de vânătoare Su-75 Checkmate a fost amânat pentru anul 2024.

“În perioada care a trecut de la prezentarea proiectului la MAKS-2021 s-a primit feedback-ul de la potențialii clienți. De asemenea, s-a lucrat la optimizarea costurilor și analiza soluțiilor tehnice individuale, care au făcut posibilă creșterea semnificativă a competitivității comerciale, atractivității, precum și reducerea riscurilor tehnice atunci când se crează avioane cu un singur motor”, a spus Manturov.

“Pe baza acestor lucrări, au fost aduse modificări proiectului, care au corectat inclusiv momentul primului zbor. Dar, în același timp, principiul modularității și tehnologiile digitale moderne au făcut posibilă realizarea acestor modoficări în cel mai scurt timp posibil, astfel încât intenționăm să începem testele de zbor în anul 2024”, a menționat vicepremierul rus.

Potrivit precizărilor acestuia, folosirea tehnologiilor digitale moderne a redus în mod semnificativ ciclul de construire a primului prototip al aeronavei, care, de obicei, durează aproximativ doi ani, doi ani și jumătate.

“Termenele sunt cât se poate de scurte. Acum lucrările la avionul Checkmate sunt în stadiul de pregătire a producției primelor prototipuri”, a adăugat Manturov.

 

Zborul „marelui” Su-75, Checkmate (“Șah și mat”), prezentat de Rusia ca un succes uriaș pentru export ... amânat

 

2. Machetă a ... (su-75_30557900.jpeg)

Machetă a avionului Su-75, produs intens promovat de Rusia pentru export

Avionul de vânătoare ușor cu un singur motor de generația a cincea Su-75 Checkmate (“Șah și mat”) dezvoltat de compania Sukhoi (parte a Companiei întrunite constructoare de aeronave din cadrul corporației de stat Rostec) a fost prezentat în luna iulie 2021, la salonul de aviație MAKS. Atunci au fost anunțate planurile de ridicare în aer a aeronavei în anul 2023 și de începere a livrărilor din producția de serie în 2026.

În primul rând, avionul va fi orientat către export în state din Africa, în India și Vietnam. În același timp, dezvoltatorii mizează și pe comenzi din partea Ministerului rus al Apărării. Potrivit declarațiilor șefului Rostec, Serghei Chemezov, militarii ruși manifestă interes și pentru o versiune fără pilot a avionului Checkmate.

Comentariul autorului: Interviul cu vicepremierul rus a fost realizat pe fondul începerii forumului tehnico-militar Armata-2022. Acesta se desfășoară, în perioada 15-21 august, în localitatea Kubinka de lângă Moscova. Activitățile planificate în cadrul manifestării vor fi găzduite de Centrul de congrese și expoziții Patriot, aerodromul Kubinka și poligonul Alabino.

După cum a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în timpul forumului este așteptată încheierea a 36 de contracte cu întreprinderi din cadrul Complexului Militar Industrial, pentru achiziționarea de armamente și tehnică militară în valoare de 522 miliarde de ruble.

Pentru prima dată, în acest an, forumul tehnico-militar Armata-2022 se va desfășura simultan cu Conferința de la Moscova privind securitatea internațională. Potrivit precizărilor ministrului apărării, la aceasta au fost invitați reprezentanți militari din 109 state.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel