Începe cel mai mare exercițiu militar al Ucrainei din 2020

Cătălin Costea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina a informat că, în a doua jumătate a lunii septembrie, în aproape toate poligoanele militare din Ucraina și în raioane maritime din Marea Neagră și Marea Azov se va desfășura exercițiul strategic de comandament și stat major „Efort comun 2020”.

Tema exercițiului este „Managementul grupării interarme în operațiile defensive”, iar conducerea va fi asigurată de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, general colonel Ruslan Khomchak.

La exercițiu vor participa aproximativ 12.000 de militari, din 15 țări aliate sau partenere NATO, o contribuție specială venind din partea militarilor britanici care participă deja la instruirea trupelor ucrainene în cadrul Centrului internațional pentru pace și securitate din Lvov. De asemenea, pe timpul exercițiului este planificată utilizarea a 50 de sisteme de artilerie, a aproximativ 80 de tancuri,  450 de vehicule blindate de luptă și a unui număr neprecizat de nave și avioane de luptă.

În mod special, vor fi executate trageri de luptă cu noile sisteme de rachete de costă RK-360MȚ „Neptun”, intrate recent în serviciul de luptă al Forțelor Navale din Ucraina și cu sistemele de rachete de coastă “Vilkha”, iar în cadrul exercițiului va fi prevăzută o fază de utilizare a noilor vehicule aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar.

Concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiului vor contribui la elaborarea strategiilor viitoare de apărarea Ucrainei.

Comentariul autorului:  Deși exercițiul „Efort comun 2020” a fost anunțat de autoritățile ucrainene ca o replică la exercițiul strategic “Caucaz 2020” planificat de Rusia, pentru Ucraina acesta reprezintă principala activitate de instrucție pentru luptă și de verificare a trupelor din anul 2020 și se dorește a fi un start în afișarea imaginii unei noi armatei ucrainene, preocupate de modernizare și de cooperarea cu NATO.

Pentru a evita escaladarea situației tensionate cu Rusia într-un moment marcat de prezența masivă a trupelor și mijloacelor de luptă în Marea Neagră, foarte probabil exercițiul „Efort comun 2020” se va încheia până pe 21 septembrie, când este programată începerea exercițiul rusesc “Caucaz 2020”.

Conform datelor obținute din notificările NOTAM, lansările de rachete ucrainene se vor desfășura în perioada 14-18 septembrie, într-un raion maritim situat foarte aproape de România, cu limita inferioară la mai puțin de 50 km de Sulina.

2. -imagine fara descriere- (ucraina_2_48962700.jpeg)

Oficialii ucraineni au evitat să comunice perioada exactă de desfășurare a exercițiului, însă este foarte posibil ca perioada notificată pentru lansările de rachete (14-18 septembrie) să corespundă cu cea a întregului exercițiu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel