Incendiul de la Matei Balș a fost stins după activarea planului roșu. Patru pacienți au murit, trei găsiți carbonizați

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență Facebook
Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență Facebook

În zorii acestei zile, o nouă dramă a lovit România. La un pavilion al Spitalului „Matei Balș” din București a ibucnit un puternic incendiu, atoritățile române declanșând „planul roșu”.

Incendiu a fost lichidat, dar, din păcte, patru persoane au decedat. Toți erau pacienți ai spitalului, trei dintre ei fiind găsiți carbonizați. Zeci de pacienți au fost evacuați și transportați la mai multe spitale.

La Institutul ''Matei Balş'' s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

"Nu mai avem alte persoane în stare critică", a precizat Raed Arafat, şeful DSU, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, "rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului".

"La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli", a mai spus Arafat.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

Un procuror se află deja la „Mate Balș”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel