Incendiu la Spitalul Matei Balș. Procurorii au deschis un dosar penal și au demarat cercetările după tragedia din București

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci pacienți au decedat ca urmare a incendiului de la Spitalul Matei Balș din București
Cinci pacienți au decedat ca urmare a incendiului de la Spitalul Matei Balș din București

Procurorii români au deschis un dosar penal in rem ca urmare a tragediei de la Spitalul Matei Balș, unde patru pacienți au decedat în urma unui incendiu.

Trei procurori se află la Spitalul Matei Balș unde a fost demarată imediat o anchetă ca urmare a incendiului ce a izbucnit în această dimineață.

Incendiul a izbucnit la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, fiind declanşat planul roşu. Incendiul a fost lichidat, însă patru persoane au decedat. O parte dintre pacienți sunt transportaţi la mai multe spitale. Un număr de 102 persoane au fost evacuate,

La Institutul Matei Balş s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Pacienţii sunt evaluaţi iar până acum au fost transferaţi la Victor Babeş patru pacienţi. Cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. (...) Este clar că este o problemă. Vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară”, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, la puțin timp după tragedie, Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății.

 

Incendiu la Matei Balș. Dosar penal după tragedie

 

După tragedia de la Matei Balș, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru trei infracțiuni: Ucidere din culă, vătămare corporală și infracțiuni privind protecția muncii.

Începând de azi vor fi audiate foarte multe persoane atât la Tribunalul București, cât și la Poliția Capitalei. Se pare că în secția respectivă care a luat foc nu au existat camere de supraveghere, astfel că munca procurorilor va fi foarte mult îngreunată.

Vor fi verificate camere de supraveghere din pavilion, care ar putea da indicii cu privire la cauza tragediei. Există speculații cu privire la faptul că incendiul ar fi pornit de la o aerotermă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel