Incendiu în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Eduard Pascu |
Data publicării:
Esplanada Moscheelor  Sursa foto: Twitter/MyPalestine
Esplanada Moscheelor Sursa foto: Twitter/MyPalestine

Un incendiu, vizibil de la peste doi kilometri, a izbucnit luni seara în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară, relatează AFP.

Cauza acestui incendiu nu este cunoscută deocamdată. Anterior, ciocnirile dintre protestatarii palestinieni şi poliţia israeliană s-au soldat cu peste 300 de răniţi pe Esplanada Moscheilor, numită Muntele Templului de către evrei, transmite Agerpres.

Cel puţin nouă persoane, între care trei copii şi un comandant al Hamas, au fost ucişi luni seara în atacuri israeliene în nordul Fâşiei Gaza, au declarat autorităţile locale.



Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute, 600 de palestinieni fiind răniţi în ciocnirile violente cu forţele de ordine israeliene începând de vineri seară.

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est situaţia a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel