Incendii Grecia. Stănciulescu: Vom rămâne acolo, cât ni se va cere

Cele două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor participa la misiunea de stingere a incendiilor din Grecia atât timp cât va fi necesar.

"Vom rămâne acolo atât timp cât ni se va cere şi noi suntem pregătiţi să susţinem misiunea. (...) Misiunea este foarte dificilă, dar piloţii sunt foarte bine pregătiţi şi am executat astfel de misiuni în siguranţă", a menţionat , a anunţat comandantul Bazei 90 Transport Aerian, Cezar Stănciulescu. Acesta a mai adăugat că, în cazul în care va fi nevoie, numărul de aeronave ar putea fi suplimentat.

Spre Grecia au plecat miercuri dimineaţa o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de 17 militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar.

Militarii români vor acţiona în sprijinul forţelor de intervenţie în zona Attica, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile.

"În cursul zilei de ieri am primit ordin pentru pregătirea unei misiuni de stins incendii în Grecia. (...) Aeronavele sunt puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, care coordonează răspunsul la dezastrele naturale al Uniunii Europene", a precizat Stănciulescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel