Încă un caz de corupție zguduie Armata rusă: A fost arestat fostul comandant al Armatei 58 din sud-vestul Rusiei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Militar al Armatei ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Militar al Armatei ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Canalul rusesc de Telegram “Doi maiori” a informat, pe 21.05.2024, că, în cadrul armatei ruse, a apărut un nou caz de corupție la nivel înalt. Este vorba despre fostul comandant al Armatei 58 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud, general maior Ivan Popov, care a fost reținut pentru o perioadă de două luni. Informațiile despre arestarea înaltului oficial militar au fost confirmate și de agenții de presă ruse și internaționale.

Potrivit informațiilor proprii deținute de sursa rusă, Comitetul de anchetă din Federația Rusă a deschis un dosar penal împotriva lui Ivan Popov pe 17 mai. Această decizie a fost luată în baza Articolului 159, paragraful 4, din Codul Penal al Federației Ruse (fraudă pe scară largă comisă de un grup organizat). Pe baza materialelor prezentate de Departamentul Afacerilor Interne al FSB, anterior, unul dintre adjuncții lui Popov a fost implicat în acest caz, iar acum generalul este considerat persoana cheie din dosar.

2. Generalul ... (ivan-popov_60266000.jpg)

Generalul rus Ivan Popov, fostul comandant al Armatei 58 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud

Potrivit anchetei, o grupare organizată, din care, pe lângă Popov, mai făceau parte un om de afaceri din Ținutul Krasnodar și un oficial de rang înalt din conducerea Regiunii Militare Sud, a vândut produse metalice achiziționate ca parte a ajutorului umanitar de la administrația Regiunii Zaporojie, destinat pentru construirea de structuri genistice în interesul Armatei 58. Cu alte cuvinte, ajutorul umanitar colectat și transferat armatei ruse a fost comercializat ilegal pentru o sumă importantă de bani.

Prejudiciul total în această cauză este estimat la peste 100 de milioane de ruble.

Arestarea generalului Popov a fost confirmată și de șeful Comitetului pentru Apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov.

“Am informații că el a fost într-adevăr luat în custodie, dar orice altceva este de competența structurilor relevante”, a declarat Kartapolov, citat de agenția de presă Interfax.

În cursul anului trecut, Ivan Popov a fost îndepărtat de la conducerea Armatei 58, aflată în defensivă în Regiunea Zaporojie, și apoi a fost trimis în Siria.

 

Val de arestări în Armata Rusiei

 

Comentariul autorului: Ivan Popov este al treilea oficial de rang înalt din cadrul armatei ruse, care a fost arestat în ultima perioadă, într-un caz de corupție.

Mai întâi, pe 23.04.2024, a fost reținut adjunctul ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, responsabil pentru organizarea administrării proprietăților, staționarea trupelor, locuințele și sprijinul medical al forțelor armate, precum și pentru achizițiile din cadrul comenzilor de stat pentru apărare. Acesta a fost acuzat de luare de mită și riscă 15 ani de
închisoare, întrucât prejudiciul este considerat mai mare de un milion de ruble.

Ulterior, pe 14.05.2024, a fost arestat și șeful Direcției Principale Personal din cadrul Ministerului rus al Apărării, general locotenent Yuri Kuznetsov, suspect într-un alt dosar penal.

Trebuie menționat faptul că arestările operate la vârful conducerii armatei au fost legate de înlocuirea din funcție a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, care a fost mutat în postul de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Specialiștii militari ruși apreciază că implicarea generalilor ruși în cazuri de corupție se traduce prin pierderea a mii de vieți în rândul soldaților care luptă în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel