Un nou atac aerian rusesc pe Dunăre, la doi pași de România / Ucraina țintește cu drone Moscova și Rostov-pe-Don

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-131, dronă kamikaze iraniană
Shahed-131, dronă kamikaze iraniană

Rusia a executat încă un atac cu drone la granița României cu Ucraina, vizând infrastructura portuară și de depozitare a ucrainenilor.

România s-a trezit, la propriu, cu războiul la granițele sale, după ce Armata rusă a început să efectueze atacuri constante la doar câteva sute de metri de teritoriul României.

Oficialii români se rezumă la declarații standard, de tipul ”condamnăm ferm” atacurile Rusiei. Atitudinea Moscovei față de România și NATO este sfidătoare atât ca principiu (întrucât astfel de lansări nu se pot face atât de aproape de granița unui alt stat), cât și dacă privim comparativ. Astfel, nu putem să nu ne reamintim cum reacționează Rusia la zborurile aeronavelor NATO în spațiul internațional al Mării Negre, la zeci de kilometri de orice bază militară rusească (a se vedea doborârea dronei americane MQ-9, în largul Mării Negre).

Reveninda la atacurile din diminața de 7 septembrie, trebuie consemnat că rușii au trimis un nou val de drone kamikaze Shahed/Gheran, în regiunile Sumî și Odesa.

Districtul Izmail, din regiunea Odesa, a fost din nou atacat - acesta este deja al patrulea atac din ultimele cinci zile. În urma unui nou raid efectuat de drone, în mai multe așezări au fost avariate infrastructura civilă și portuară, un lift și o clădire administrativă.

Forțele Aeriene ucrainene au doborât 25 din cele 33 de drone Shahed lansate din direcțiile nord, sud-est și sud - Kursk (Rusia), Primorsko-Akhtarsk (Rusia), Capul Chauda (Crimeea), scrie UPravda.

 

Atacuri ucrainene cu drone

 

Primarul capitalei Rusiei a spus că, în noaptea de 7 septembrie, Moscova a fost atacată de o dronă, dar ar fi fost doborâtă la zeci de kilometri de capitala Rusiei.

 

Pe rețelele de socializare sunt postate imagini cu epava UAV-ului, care a fost doborât lângă Moscova, în apropiere de Aeroportul Internațional Jukovsky.

De asemenea, la  Rostov pe Don, a avut loc o explozie în apropierea sediului Districtului Militar Nord. Potrivit informațiilor detaliate ale guvernatorului, două UAV-uri ar fi fost doborâte de sistemele de apărare aeriană, unul a căzut în afara orașului în partea de vest a orașului Rostov, celălalt în centru, în zona St. Pushkinska, 42,  la câteva străzi de sediul Cartierului Militar de Sud al Forțelor Armate Ruse, notează media ucraineană.

În consecință, mai multe mașini au fost avariate. O persoană a fost rănită, dar a refuzat spitalizarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel