Urmărește emisiunea live



Încă patru sisteme HIMARS și 500 de drone kamikaze Phoenix Ghost pentru Ucraina. SUA au anunțat un nou ajutor militar

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
O dronă Phoenix în timpul unei misiuni în Kosovo. Sursă foto: Wikipedia
O dronă Phoenix în timpul unei misiuni în Kosovo. Sursă foto: Wikipedia

Statele Unite au anunţat vineri o nouă tranşă de ajutor militar destinat Ucrainei în valoare de 270 milioane de dolari, inclusiv patru noi sisteme de artilerie de precizie Himars, informează Agerpres, care citeaz ăFrance Presse.

Așadar, numărul de sisteme HIMARS pe care SUA îl livrează Ucrainei după această ultimă tranșă ajunge la 20 de lansatoare de rachete multiple HIMARS montate pe blindate ușoare, de la începutul invaziei și până în prezent. Acest ultim ajutor va include de asemenea până la 500 de drone kamikaze Phoenix Ghost, a precizat John Kirby, purtător de cuvânt al Casei Albe pe probleme strategice.

Rusia "a lansat bombardamente mortale în toată ţara, lovind mall-uri, blocuri de apartamente, ucigând civili ucraineni nevinovaţi", a spus John Kirby.

"În faţa acestor atrocităţi, preşedintele a arătat clar că vom continua să sprijinim guvernul ucrainean şi poporul său atât timp cât va fi necesar", a adăugat el.

Sistemele Himars, extrem de mobile, lansează rachete ghidate prin GPS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, permiţând Ucrainei să atingă ţinte ruseşti aflate anterior în afara razei de acţiune.

Statele Unite vor livra de asemenea 36.000 de obuze suplimentare, a spus John Kirby



Marţi, ministrul ucrainean al apărării Oleksi Reznikov a cerut Occidentului să furnizeze sisteme de artilerie de precizie semnificativ mai multe, spunând că ţara sa ar avea nevoie de cel puţin 100 de Himars pentru o contraofensivă eficientă.

Printre altele, Statele Unite au cerut vineri Rusiei să implementeze "rapid" acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, semnat de Kiev şi Moscova la Istanbul.

"Ne aşteptăm ca implementarea aranjamentului de astăzi să înceapă rapid pentru a preveni ca persoanele cele mai vulnerabile din lume să se scufunde într-o nesiguranţă şi malnutriţie mai profunde", a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Kirby.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel