Încă o noapte agitată pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei: Drone, bombe de aviație și rachete rusești au lovit ținte în adâncimea teritoriului ucrainean, până la granița cu Polonia

Ionel Copcea |
Data publicării:

În noaptea și în dimineața zilei de 11.04.2024, trupele ruse au efectuat un nou atac masiv cu drone, bombe de aviație și rachete asupra unor ținte de pe întreg teritoriul Ucrainei, până la granița cu Polonia. Cele mai intense lovituri, au fost înregistrate la obiective din Harkov. Folosind diverse mijloace de distrugere, inclusiv bombe de aviație cu module universale de planare și corecție, Forțele Armate ale Federației Ruse au atacat ținte din localitatea și din Regiunea Harkov.

Una dintre cele mai importante instalații militare din Chuguev a fost lovită cu o rachetă. Potrivit unor date peliminare, este vorba despre o locație în care erau concentrate echipamente militare, pe care conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei intenționa să le transfere în viitorul apropiat prin Izyum către zona Slaviansk-Kramatorsk.

Mai multe explozii au fost semnalate și la infrastructura feroviară din Odesa. Armata rusă a mai executat atacuri similare și cu o zi înainte. Astfel, au fost avariate mai multe poduri de cale ferată, unele chiar în timpul trecerii unor trenuri ce transportau mărfuri militare.

Cu ajutorul dronelor kamikaze Geran (Shahed), au fost lovite poziții de apărare antiaeriană ale forțelor ucrainene din Regiunile Hmelnițki și Ivano-Frankivsk. De asemenea, loviturile cu drone au vizat și un aerodrom al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, fiind înregistrată distrugerea parțială a infrastructurii acestuia.

În noaptea de joi, 11 aprilie, au fost înregistrate explozii și în zona capitalei Kiev. Au fost lovite mai multe facilități industriale, precum și lansatoare de rachete antiaeriene de la periferia Kievului.

În cursul dimineții, au avut loc mai multe explozii în partea controlată de regimul de la Kiev a Regiunii Zaporojie. Mai multe puncte de desfășurare a personalului au fost distruse. Este vorba despre rezerve pe care conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei urma să le transfere la Rabotino, unde au loc lupte aprige între cele două părți aflate în conflict.

Potrivit presei ruse, rachetele rusești au vizat și ținte din vestul Ucrainei, din zona Lvov. În localitatea Stryi, a fost lovită din nou o facilitate de stocare a gazelor naturale.

Ca de obicei în ultima perioadă, atacurile rusești din vestul Ucrainei au determinat Polonia să ridice în aer avioane de vânătoare poloneze și aliate. După cum a informat Comandamentul Operațional al Forțelor Armate poloneze pe rețeaua de socializare X, activarea avioanelor de luptă s-a produs din cauza activităților intense ale Aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, care a fost asociată cu lansarea unor lovituri asupra Ucrainei.

Reprezentanții Comandamentului Operațional polonez au anunțat că monitorizează situația și au avertizat locuitorii țării cu privire la o posibilă creștere a nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a Poloniei.

Comentariul autorului: Deocamdată, reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei nu au făcut publice date referitoare la bilanțul atacurilor rusești din 11 aprilie. Probabil că, loviturile aeriene executate de partea rusă încă nu au fost finalizate.

Cu certitudine însă, în timpul atacului au fost întrebuințate rachete de croazieră Kh-101 și rachete hipersonice Kh-47M2 Kinjal.

Surse ucrainene au precizat că cel puțin șapte bombardiere strategice Tu-95MS au decolat de pe aerodromul Olenya din Regiunea Murmansk, îndreptându-se către raioanele de lansare a rachetelor Kh-101. Ulterior, s-a precizat că nouă bombardiere de acest tip se află în aer.

De asemenea, de pe aerodromul Savasleika din Regiunea Nijni Novgorod au decolat patru avioane de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinjal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel