Industria militară a Rusiei duduie, dar grupurile de asalt folosesc în prima linie vehicule fără blindaj. ”Acest ATV din China e genul de lucru pe care l-ai găsi la o fermă”

Desertcross 1000-3 ATV / Forțele armate ale Federației Ruse
Desertcross 1000-3 ATV / Forțele armate ale Federației Ruse

În weekend, o parte a unui regiment motorizat rus a intrat în luptă împotriva forțelor ucrainene, la doar aproximativ 400 de metri de linia frontului, utilizând vehicule de teren deschise, fără blindaj corespunzător.

Potrivit revistei Forbes, forțele ruse au folosit vehicule marca chinezească Desertcross 1000-3 ATV, pe care revista l-a caracterizat drept „în esență un cărucior de golf mai greu”.

Unii comandanți ruși sunt nesăbuiți, dacă nu chiar nebuni, remarcă revista Forbes.

Totuși, atacul din acest weekend dovedește și altceva. Doar lipsa acută de echipamente i-a făcut pe comandanții ruși să utilizeze în atacuri astfel de vehicule neprotejate, încărcate cu soldați, care să lupte alături de ce a mai rămas din tancurile și blindatele rusești.

Aparent, membrii Regimentului motorizat 488 de pușcași au intrat în luptă împotriva pozițiilor Brigăzii 60 mecanizate ucrainene, deplasându-se cu vehicule ATV-urile chinezești Desertcross 1000-3. Totul s-ar fi întâmplat lângă Yampolivka, lângă orașul Zaricine din regiunea Donețk.

„Convoiul rusesc era format din mai multe vehicule blindate și cel puțin un tanc T-90. Acest lucru în sine nu este neobișnuit. Dar celelalte vehicule ți-ar taia răsuflarea. Acestea erau vehicule chinezești cu patru roți cu o putere de 85 de cai putere. Este o mașină pe care ai găsi-o pe un șantier sau la o fermă. Dar nu ai intra în luptă în ea, pentru că îi lipsesc atât armura, cât și armele”, arată cei de la Forbes.

 

ATV-uri pentru patrulare, folosite pe post de vehicule de asalt

 

Potrivit revistei americane, pierderile de vehicule rusești au depășit 10.000 la sfârșitul anului trecut, așa că Kremlinul a cumpărat 2.100 de vehicule de deșert chinezești cu 17.000 de dolari fiecare și le-a trimis în Ucraina.

„Vehiculele” menționate mai sus pot fi probabil folosite în armată ca vehicule utilitare în spate, dar trimiterea lor în luptă încărcate cu infanterie „nu are sens”, a spus Forbes.

Și așa, în weekend, s-a întâmplat ceea ce era clar că o să se întâmple.

În timp ce un convoi de asalt de vehicule chineze se apropia de pozițiile ucrainene, Brigada 60 Mecanizată le-a întâmpinat cu muniții cu dispersie și a aruncat asupra lor drone kamikaze. Când fumul s-a îndepărtat de pe câmpul de luptă, mai multe vehicule tip ATV zăceau distruse, putând fi văzute și corpurile soldaților ruși uciși, a raportat Forbes.

Potrivit Oryx, de câteva luni, rușii pierd lunar în Ucraina cel puțin 500 de tancuri și vehicule de luptă.

În condițiile în care industria rusă se luptă să producă anual aproape 1.000 de vehicule blindate (peste 400 de vehicule noi de luptă de infanterie și aproximativ același număr de tancuri noi T-72 sau T-90), deficitul de câteva mii de vehicule de luptă și tancuri trebuie să provină din stocurile de ex. vehicule sovietice, rămase din Războiul Rece.

Dacă rata actuală a pierderilor continuă, Kremlinul ar putea rămâne fără tancuri și vehicule de luptă de infanterie în următoarele 18 luni, sunt de părere cei de la Forbes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel