Încă o dovadă că în sistemul rusesc e dezastru: Purtătorul de cuvânt al lui Putin recunoaște că fiul său a ales să lupte în Ucraina, ”la privat” - pentru Wagner

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov , a vorbit după ce fiul său a confirmat că a luptat pentru Rusia în războiul din Ucraina.

Că mai nimic nu funcționează în Rusia, asta o știam, iar războiul din Ucraina a demontat și una dintre ultimele mituri privind măreția Armatei ruse.

Am văzut cu toții o armată aflată într-o stare mult sub standardele medii de echipare ale unei armate moderne. Totuși, după atâtea luni de război, încă mai apar detalii care ne indică nu doar starea armatei, ci și a societății ruse.

Până acum eram obișnuiți ca oligarhii, dar și oamenii sistemului de la Kremlin, așa-numiții siloviki, să își trimită copiii să studieze la universități private, de cele mai multe ori în străinătate. Problemele medicale erau și ele rezolvate, într-o bună măsură, în spitalele europene. Totuși, alegerea pe care fiul lui Peskov a făcut-o arată că aparatul de stat din Rusia practic nu mai funcționează - totul a fost dublat de o ”clonă” privată, iar în cazul de față compania de mercenari ”Wagner” pare că a preluat din atribuțiile pe care trebuia să le dețină Armata rusă.

 

Peskov este mândru de fiul său, care a participat la o operațiune specială în rândurile Wagner

 

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov s-a declarat mândru de fiul său, Nikolai, în vârstă de 33 de ani, care a servit în zona de război din Ucraina, în rândurile Wagner. Peskov a recunoscut că, „ca orice părinte”, a reacționat cu îngrijorare la decizia fiului său, dar i-a respectat alegerea.

Participarea lui Nikolai Peskov, la invazia Ucrainei, în cadrul companiei de mercenari Wagner, a devenit cunoscută pe 21 aprilie, după ce Yevgheni Prigojin a declarat că Dmitri Peskov a apelat la el „pentru sfaturi” în vara anului 2022, deoarece Nikolai și-a exprimat dorința de a participa la ostilitățile din Ucraina. Fiul lui Peskov ar fi participat la război sub o identitate falsă, susține Prigojin.

 

”În timp ce fiul lui Peskov a luptat în Ucraina, Tesla lui conducea în jurul Moscovei”

 

Publicația Meduza remarca faptul că mașina Tesla Model X, deținută de Nicholas Choles (fiul lui Peskov) până la sfârșitul lunii martie 2023, a încălcat regulile de circulație pe 24 iulie și 6 noiembrie 2022, în timp ce acesta s-ar fi aflat în Ucraina.

Canalul Telegram Cheka-OGPU a publicat capturi de ecran de la camerele de supraveghere exterioare care au înregistrat modul în care Tesla a depășit limita de viteză.

Potrivit unui alt canal de Telegram, citat de Meduza, mașina a fost folosită și de Dmitri Peskov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel