Înalt oficial din cadrul ministerului britanic al Apărării, în vizită la Chişinău

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul general de Stat din Republica Moldova, Radu Burduja, a avut o întrevedere la Chişinău cu noul director pentru politici de securitate euroatlantică din cadrul Ministerului britanic al Apărării, Nick Gurr.

Radu Burduja l-a felicitat pe Nick Gurr cu prilejul numirii în funcţie şi i-a urât succes în exercitarea mandatului.

Cei doi oficiali au discutat despre securitatea regională, parteneriatul moldo-britanic pe domeniul militar şi identificarea unor noi direcţii de cooperare în acest sens, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Republica Moldova.

Radu Burduja l-a informat pe Nick Gurr despre acţiunile realizate până în prezent direcţionate spre modernizarea Armatei Naţionale şi punerea în aplicare a proiectelor şi programelor, ce derivă din obiectivele strategice ale instituţiei de apărare, inclusiv Iniţiativa de consolidare a capacităţilor de apărare (DCBI).

(w670)

Astfel, Secretarul general de Stat s-a referit la procesul de trecere de la serviciul militar în termen la cel prin contract, iniţiat în 2018 de Guvernului Republicii Moldova, dezvoltarea profesională a efectivului de soldaţi, sergenţi şi subofiţeri, precum şi la contribuţia Republicii Moldova la eforturile globale de menţinere a păcii.

Totodată, Radu Burduja a evidenţiat sprijinul Guvernului britanic acordat ţării noastre, prin proiecte de asistenţă în domeniul instruirii şi expertiză în elaborarea documentelor strategice.

De asemenea, Radu Burduja a mulţumit părţii britanice pentru pregătirea echipei de studenţi militari, care a participat, pentru al doilea an consecutiv, la exerciţiul „Cambrian Patrol”, desfăşurat în Ţara Galilor, de unde s-au întors cu medalia de argint.

La rândul său, directorul pentru politici de securitate euroatlantică din cadrul ministerului britanic al Apărării a apreciat performanţa înregistrată la capitolul modernizării şi profesionalizării instituţiei de apărare şi a exprimat disponibilitatea ţării sale de a oferi în continuare sprijin Ministerului Apărării în domeniile relevante sectorului de securitate şi apărare.

Colaborarea moldo-britanică în domeniul apărării a demarat în anul 1999.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel