Înăbușirea revoltei din Kazahstan | Militarii ruși din cadrul Trupelor de Desant Aerian au preluat controlul asupra aeroportului din Almatî

Ionel Copcea |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, 07.01.2022, militarii ruși din cadrul Trupelor de Desant Aerian au restabilit controlul integral asupra aeroportului din Almatî.

“Militarii ruși care au sosit în Kazahstan au trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate. Între altele, aceștia, împreună cu forțele de ordine din Kazahstan, au preluat controlul asupra aeroportului din Almatî”, a declarat Konashenkov în cadrul unui briefing organizat la Moscova.

Potrivit precizărilor acestuia, militarii ruși din cadrul Forțelor de menținere a păcii ale OTSC asigură securitatea Consulatului General al Federației Ruse, precum și a altor obiective importante din localitate.

“Forțele de menținere a păcii ale OTSC oferă asistență structurilor de aplicare a legii din Republica Kazahstan pentru restabilirea ordinii”, a menționat Igor Konshenkov, citat de agenția de presă Interfax.

După cum a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, în funcția de comandant al Forțelor de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan a fost numit comandantul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general locotenent Andrei Serdiukov. Între altele, acesta a comandat și gruparea de trupe ruse din Siria.

“Contingentul rus din cadrul Forțelor de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan include militari aparținând Brigăzii 45 Destinație Specială, Diviziei 98 Desant-Asalt și Brigăzii 31 Desant-Asalt. Toate aceste structuri aparțin Trupelor de Desant Aerian. Toți militarii din cadrul contingentului rus dispun de o pregătire specială și au experiență în ducerea acțiunilor de luptă reale, a spus Konashenkov.

Pentru deplasarea contingentului rus în Kazahstan a fost constituit un grup aerian format din 70 de avioane militare de transport de tip Il-76 și cinci aeronave An-124. Acesta asigură transportul subunităților rusești pe teritoriul Kazahstanului”, a adăugat Igor Konashenkov.

Potrivit precizărilor sale, avioanele Aviației Militare de Transport din Federația Rusă sunt implicate, de asemenea, și în transportul contingentelor de menținere a păcii din Belarus, Tadjikistan, Kârgâzstan și Armenia.    

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel