În vestul Rusiei au început exerciții de amploare pentru pregătirea manevrelor “Vest-2021”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 13.08.2021, pe teritoriul a 10 regiuni din nord-vestul țării, a început executarea unor exerciții tactice la nivel batalion, cu participarea a peste 6.000 de militari. 

“Exercițiile tactice la nivel batalion, precum și o serie de exerciții de specialitate, care vor fi executate în perioada următoare, reprezintă baza pregătirilor pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Vest, Aleksandr Zhuravlev.

“Peste 6.000 de militari ai Regiunii Militare Vest au trecut la executarea simultană a unor exerciții tactice la nivel batalion, în 10 regiuni din nord-vestul Rusiei”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor prezentate de Statul major al Regiunii Militare Vest, batalioane de infanterie moto, tancuri și artilerie au efectuat deja marșuri în poligoane, unde vor executa trageri de luptă.

“Pe parcursul etapei cu trageri de luptă, vor fi implicate divizioane și baterii de artilerie dotate cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado și Grad, cu instalații autopropulsate Msta-S, Gvozdika și Akatsia. De asemenea, din complexele de cercetare și foc vor face parte tancuri T-72B3, T-80 și T-90, precum și mașini de luptă ale infanteriei de tip BMP-3”, au precizat reprezentanții regiunii.

În timpul exercițiilor, avioane și elicoptere ale Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest vor asigura sprijinul cu foc al forțelor de la sol, precum și transportul operativ al grupelor de luptă ale desantului aerian tactic.

După cum s-a menționat în comunicatul de presă, la exerciții vor participa și subunități de cercetare, apărare antiaeriană, război electronic, protecție RCB, geniu și medicale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel