În timp de Rusia pierde general după general, Ucraina și-i avansează în grad

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Oleksei Neijpapa, sursă foto: Wikipedia
Oleksei Neijpapa, sursă foto: Wikipedia

Comandantul Forțelor Navale ucrainene, Oleksei Neijpapa a primit gradul de viceamiral.

Decretul de avansare în grad a fost publicat, pe 16 aprilie, pe site-ul web al președintelui Ucrainei.

Oleksei Neijpapa este la comanda Marinei ucrainene din 11 iunie 2020.

La începutul lunii martie, președintele Volodimir Zelenski a acordat gradul de general cu patru stele (general) comandantului-șef al Forțelor Armate ucrainene, Valeri Zalujni.

Tot în martie, șeful statului a conferit gradul de general de brigadă, colonelului Volodimir Șvorak, locțiitor al comandantului Comandamentului Operativ Est / Forțele Terestre. La același grad au fost avansați colonelul Artem Bogomolov, locțiitorul comandantului Comandamentului Operativ Vest / Forțele Terestre și colonelul de justiție Serghei Melnik, șef al Institutului de drept militar al Universității Naționale de Drept.

De cealaltă parte, Rusia a pierdut opt generali, precum și un număr destul de mare de comandanți de regimente și brigăzi.

De la începutul invaziei asupra Ucrainei – 24 februarie, marile unități și unități din Forțele Navale ucrainene s-au remarcat prin rezultate deosebite în apărarea Mariupolului, Nikolaevului, iar mai recent prin scufundarea crucișătorului ”Moscova” al Flotei ruse din Marea Neagră, care a fost lovit de două rachete ”Neptun” lansate de un divizion de rachete de coastă al Marinei ucrainene.

În aceeași zi (13 aprilie) cu lovirea crucișătorului ”Moscova”, Brigada 36 Infanterie Marină / Forțele Navale ucrainene, care luptă la Mariupol, a reușit să iasă din încercuire și să se alăture Regimentului ”Azov” aflat într-o poziție mai fortificată, deși o parte din militarii brigăzii ar fi fost surprinși pe timpul operațiunii și luați prizonieri.

În prezent, forțele ruse alocă în continuare resurse pentru cucerirea Mariupolului, ceea ce duce la  întârzieri semnificative în constituirea noului dispozitiv de luptă din Donbas. Potrivit celor mai recente informații, Rusia, după ce a atacat zilele trecute Mariupolul cu aviația, lansând bombe de mare putere, planifică o debarcare la Mariupol pentru înfrângerea ultimului punct de rezistență de la uzina siderurgică Azovstal, unde s-ar afla inclusiv civili, care nu au încredere în ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel