În timp ce ruşii răspândesc minciuni despre distrugerea completă apărării antiaeriene a Ucrainei, un alt avion rusesc a fost doborât

Cristian Soare |
Data publicării:

În ciuda tuturor informaţiilor false repetate continuu de reprezentanţii militari ai armatei ruse cu privire la distrugerea completă a apărării antiaeriene a Ucrainei, armata ucraineană oferă dovezi că avioanele inamice – ale forţelor ruse de ocupaţie – sunt în continuare doborâte.

Astfel, în acesta dimineaţa, un alt material video cu un avion distrus al forțelor de ocupație ruse a fost publicat de către Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei subliniază că apărarea aeriană ucraineană continuă să funcționeze: "Deși, potrivit diverșilor propagandiști ruși, apărarea aeriană ucraineană a fost de mult distrusă".

 

Nici la capitolul rachete ghidate de precizie ruşii nu stau mai bine

 

Anterior, DefenseRomania a precizat, citând o analiză a experţilor militari ai publicaţiei ucrainene  Defense Express, că un număr semnificativ de rachete rusești pur și simplu nu își ating ţintele.

Ieri, Statele Unite au confirmat acest aspect, deoarece au estimat că până la 60% dintre rachetele ghidate de precizie folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina nu își ating obiectivele. Acest lucru a fost raportat de Reuters, citând oficiali americani.

Reuters a relatat ieri în exclusivitate că trei oficiali americani au precizat, sub protecţia anonimatului, având informaţii din zona serviciilor de intelligence, că ruşii înregistrează de la o zi la alta eşecuri tot mai mari în privinţa rachetelor pe care le lansează asupra Ucrainei: Depinde de tipul de rachetă lansată și uneori poate depăși 50%. 

Unul dintre oficiali a spus că rapoartele serviciilor de intelligence au arătat că rachetele de croazieră lansate de Rusia au avut o rată de eșec între 20% și 60%, în funcție de zi.

Un nivel atât de ridicat de eșec poate include orice, de la lansări eşuate până la faptul că rachetele nu au explodat la impact.

De la începutul agresiunii militare ruse, Pentagonul estimează că Rusia a tras peste 1.200 de rachete asupra Ucrainei. 

Oficialii americani nu au spus câte dintre acestea şi-au atins cu adevărat ţinta. Cu toate acestea, oficialii americani, vorbind sub condiția anonimatului, nu au dezvăluit nici ce anume cauzează ratele mari de eșec ale rachetelor rusești, a precizat Reuters .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel