În numai 24 de ore o altă demisie fundamentală zguduie Guvernul May

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Acum câteva zeci de minute a fost anunțată demisia ministrului de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, celebru nu atât pentru coafura sa cât pentru culoarea blondă și limbajul extrem de colorat și viu pe care l-a folosit atât ca primar al Londrei, cât și ca ministru de Externe al Marii Britanii.

Iată deci, vorbeam de șubrezirea poziției premierului May a Marii Britanii. De fapt acum putem vorbi de o prăbușire a acestei poziții. Cei doi miniștri importanți ai cabinetului său, ministrul pentru Brexit și cel de externe au demisionat avât în vedere marile probleme pe negocierile conduse de premierul May le pun în ceea ce privește autoritatea Marii Britanii în fața Europei. 

Într-o analiză la cald și scurtă despre demisia ministrului de Externe Johnson putem reliefa nu numai pojghița de gheață din ce în ce mai subțire pe care calcă Guvernul May ci și clara indispoziție britanică față de măsurile foarte dure luate în paralel de către cancelarul german și leadershipul birocratic al Uniunii Europene pentru a înăspri condițiile de ieșire a Marii Britanii din Uniune.

Primul efect al celei de-a doua demisii în numai 24 de ore, a unui membru important pentru sprijinitorii Brexit din cadrul eșicherului politic britanic, reliefează și aduce un argument în plus față de întărirea și de și mai dura poziționare a Germaniei în raport cu Brexit. Este foarte clar că Uniunea Europeană nu va lăsa Marii Britanii niciun fel de șansă de a-și negocia în favoarea sa ieșirea. Este foarte clar că acest guvernul May se va prăbuși sub loviturile repetate ale Uniunii Europene.

Rămâne de văzut dacă Partidul Conservator britanic aflat la putere de atâția ani va reuși să treacă peste acest moment, să găsească un nou lider care să conducă procesul de Brexit și să își întărească pozițiile în fața Uniunii Europene.

Marea Britanie, singură

Din nefericire trebuie spus că astăzi, ca urmare a fenomenului Brexit, Marea Britanie este singură în fața Uniunii Europene, dar ca urmare a pozițiilor extrem de arogante și absolut de neînțeles împotriva președintelui Trump al SUA, Marea Britanie este singură și în raport cu această alianță. Președintele Trump, un promotor și un susținător al Brexit, a oferit în ultimii doi ani extrem de multe declarații în favoarea Marii Britanii iar leadershipul britanic le-a primit cu o aroganță și unori chiar proastă creștere care au dus la o răcire fundamentală a relațiilor între cei doi aliați speciali, SUA și UK.

Să nu uităm numai declarațiile primarului Londrei care l-a insultat permanent pe președintele Trump, să nu uităm declarațiile total neinspirate ale diverșilor socialiști și comuniști din conducerea Marii Britanii care cereau ca Regina să nu-l primească pe președinte american, ca premierul să nu-i ofere decât o vizită de lucru, ceea ce înseamnă practic mâncare rece la pachet etc. 

Aceste declarații înjositoare pentru un președinte american, aceste declarații înjositoare pentru Statele Unite ale Americii, au dus la o răcire a suportului acesteia pentru premierul May. 

Premierul May, iată se află singură, Guvernul său se află singur între colosul american care își reafirmă autoritatea în fața Uniunii Europene și colosul european care dorește neapărat să pedepsească poporul britanic pentru decizia curajoasă de a părăsi Uniunea. Suntem la fel de curioși ca și toată lumea să vedem în câte zile guvernul May se poate prăbuși sau dacă acesta va rezista săptămânii în care are loc Summit-ul NATO de la Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel