În Mariupol, un convoi militar rusesc de blindate a fost făcut una cu pământul de militarii ucraineni (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Detaşamentul pentru operaţii speciale „Azov” al Gărzii Naționale a Ucrainei - cunoscut și sub denumirea de Batalionul Azov, Regimentul Azov sau Detașamentul Azov - împreună cu mai multe unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, continuă să apere oraşul Mariupol. Astăzi au înregistrat o nou victorie, distrugând un mare convoi de vehicule blindate inamice. 

În ciuda faptului că orașul Mariupol este sub asediu, militarii ucraineni continua să provoace pierderi şi pagube însemnate în rândul forţelor ruse de ocupaţie.

Detaşamentul pentru operaţii speciale „Azov” al Gărzii Naționale a Ucrainei a publicat astăzi, pe canalul său de Telegram, mai multe imagini cu echipamente militare rusești distruse și capturate în oraşul Mariupol.

În imagini pot fi observate mai multe vehicule blindate de luptă de tip BMP3 – distruse complete sau parţial avariate, dar şi tancuri T-72B3 capturate într-o stare tehnică destul de bună.

Amploarea pierderilor suferite de forţele ruse de ocupaţie, doar în această bătălie, este ușor de observat în aceste imagine.

De asemenea, în luptele pentru apărarea oraşului Mariupol, luptătorii regimentului Azov au lichidat un generalul-maior al invadatorilor ruși și au ucis mai mulţi militari ai Brigăzii 22 a GRU – Direcţia Principală de Informaţii din cadrul Ministerului rus al Apărării. 

Cu toate acestea, momentan nu există detalii despre identitatea generalului rus ucis. Soldații detaşamentului Azov au publicat doar o fotografie a decedatului.

"Azov" l-a ucis pe generalul-maior al trupelor de ocupație! Cine vine la noi cu sabia va muri de sabie! Slavă Ucrainei!" – au spus soldații detaşamentului pentru operaţi speciale.

Expertul militar ucrainean Oleksandr Kovalenko precizează că în cele aproape 2 săptămâni de ostilități, militarii armatei ucrainene au reușit deja să elimine patru generali ai forțelor ruse de ocupație.

Au fost publicate și imagini foto-video – realizate cu o dronă – care prezintă momentul atacului asupra forțelor speciale din Brigada 22 a GRU, de către regimentul Azov. 

În apropierea unei clădirii  - pare a fi un fost bloc de locuinţe – pot fi observate mai multe vehicule militare ruse. În special, două dintre cele mai recente vehicule blindate Typhoon-K, patru vehicule de Tigr și trei vehicule blindate BTR-82A.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel