În cursul anului 2022, Rusia va operaționaliza încă un regiment dotat cu rachete hipersonice Avangard

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.02.2022, citând o sursă din mediul militar, că, până la sfârșitul anului 2022, va intra în serviciul de luptă cel de-al doilea regiment dotat cu rachete balistice intercontinentale UR-100N UTTH cu blocuri de luptă hipersonice Avangard.

“Potrivit planurilor curente, cel de-a doilea regiment de rachete hipersonice Avangard va intra în serviciul de luptă, cel mai probabil, în luna decembrie 2022, în compunerea Diviziei 13 Rachete a Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN). Acesta va fi format dintr-un punct de comandă și mai multe rachete amplasate în silozuri”, a precizat sursa.

Anterior, reprezentanții militari ruși au anunțat că primul regiment dotat cu complexe de rachete hipersonice Avangard a intrat în serviciul de luptă în cadrul marii unități de rachete Yasny din Regiunea Orenburg, la sfârșitul anului 2019. Inițial, acesta a fost format dintr-un punct de comandă și două rachete balistice intercontinentale cu bazare în siloz. Până la sfârșitul anului 2021, acesta a fost operaționalizat integral, ajungând la numărul maxim de rachete.

 

Potrivit Rusiei Avangard poate atinge în stratosferă o viteză hipersonică de până la 27 de Mach

 

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 20 ianuarie 2022, în cadrul zilei unice de achiziții militare, că, în cursul anului 2021, a fost încheiată dotarea primului regiment cu complexe de rachete Avangard.

Blocul de luptă Avangard este capabil să zboare în straturile dense ale atmosferei cu o viteză hipersonică de până la 27 de Mach (32.000 de kilometri pe oră). Acesta poate să manevreze în direcție și altitudine, ceea ce îl face invulnerabil în fața oricărei apărări antirachetă.

Președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit pentru prima dată despre complexul de rachete Avangard în luna martie 2018.

Comentariul autorului: Primul regiment de rachete hipersonice Avangard aparține Diviziei 13 Rachete - Yasny (Dombarovsky) din cadrul Armatei 31 Rachete - Orenburg a RVSN. Acesta este format dintr-un punct de comandă și șase rachete balistice intercontinentale UR-100N UTTH cu blocuri de luptă (focoase) Avangard.

În momentul începerii procesului de reînzestrare cu noile rachete, în compunerea diviziei se aflau cinci regimente de rachete dotate cu complexe de tip R-36M2.

În perspectivă, oficialii ruși intenționează să utilizeze pentru livrarea la țintă a blocurilor de luptă hipersonice Avangard noile rachete balistice intercontinentale cu bazare în siloz RS-28 Sarmat, aflate în curs de testare.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel