Bogdan Chirieac: Este esențial să încetăm războiul!

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat summit-ul Trump-Putin, de la Helsinki, printr-o intervenție telefonică la "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Cu siguranţă, Statele Unite și Israelul nu vor reîmpărţirea României. Este singura noastră şansă. Trebuie să ne purtăm frumos cu Uniunea Europeană, că asta înseamnă finanţare şi sprijin, și nu trebuie să enervăm Rusia (...)Trebuie să îi împaci şi pe democraţi şi pe republicani. Fă în aşa fel încât să nu mai fi oaia neagră a Uniunii Europene, să mai iei un bănuţ, care să te ajute, că eşti cea mai săracă ţară din UE. Pe de altă parte, nu-l mai ai pe Băsescu să dea cu bâta în Marea Neagră, să îl împroaşte pe Putin, să ţi-l pui în cap degeaba. Putin este pupat de toată lumea, mai puţin de România, cu care este aproape în situaţie de război. Hai să nu-l mai enervăm!", spune Bogdan Chirieac.

"Este o împărţire a lumii în acest moment. Lucrurile trebuie văzute în context. Am avut summitul NATO de la Bruxelles, unde întâlnirile bilaterale au fost anulate. Rezultatul acelui summit a fost că SUA se despart de Uniunea Europeană. Trump le-a spus că vrea 4% din Produsul Intern Brut, în caz contrar "nu vă mai apărăm". Europa: "nici nu vă gândiţi" (...) Apoi a urmat summit-ul de la Helsinki, Trump-Putin.

Cum vi se pare că Germania i-a cerut lui Putin să nu negocieze acorduri bilaterale cu Statele Unite. Cum că Uniunea Europeană e aliată cu Statele Unite, nu cu Rusia, despre ce vorbim? Donald Trump a încălcat tabu-urile aberante puse de Barack Obama (...) Trump vrea să facă întâi business şi în al doilea rând să facă politică (...)

Cei doi preşedinţi au stat umăr la umăr. Când se face punte între Casa Alba şi Kremlin, eu, Românie, cum să mă simt? (....) Este esenţial să încetăm cât mai repede războiul româno-român. Trebuie creată o politică externă. Dacă este nevoie, trebuie scos Iohannis de sub influenţa nefastă a câtorva consilieri soroșiști pe care îi are. L-au băgat în zona de #rezist, de 5%, domnul Iohannis având un atu formidabil pentru ţara noastră, în acest moment: este etnic german.

Astfel, în niciun caz nu se poate spune că România nu respectă drepturile minorităţilor. Preşedintele trebuie scos din această paradigmă pentru a reprezenta România mai departe. Nu ştiu dacă se mai poate, că votul popular e votul popular. Într-adevăr există şi lucruri îngrijorătoare pentru noi. Nu suntem pregătiţi pentru schimbările lumii de astăzi", a spus Bogdan Chirieac.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel