Rusia ar vrea propriul NATO: În componenţa forţelor colective ale CSTO este posibil să apară aviaţia de luptă

La Centrul Militar Internațional de la Moscova a avut loc un eveniment solemn dedicat împlinirii a 20 de ani de la înființarea Statului Major Comun al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă.

General-colonelul Anatoli Sidorov, șeful Statului Major Comun al CSTO, a făcut un raport privind principalele rezultate ale activităților componentei militare a organizației.

Aviaţia de luptă este posibil să apară în componenţa forţelor colective ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB/CSTO), se pregătesc propuneri către conducerea organizaţiei, a declarat astăzi şeful Statului Major Unit al ODKB, Anatoli Sidorov, la un eveniment consacrat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea acestui organ de lucru, relatează Nezavisimaia Gazeta, citată de Rador.

"Împreună cu departamentele de apărare şi organizaţiile de cercetare ştiinţifică de bază, se pregăteşte o propunere pentru conducerea superioară referitoare la perfecţionarea radicală a componentei aviaţiei, care prevede includerea în efectivul forţelor de aviaţie colective a aviaţiei de luptă şi clarificarea corespunzătoare a structurii, a efectivului necesar, a sarcinilor, a modalităţii de organizare şi gestionare şi a sprijinului multilateral", a spus Sidorov.

La eveniment au participat reprezentanți permanenți ai statelor membre OTSC, atașați militari, reprezentanți ai departamentelor de apărare ale țărilor membre etc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel