În ce constă ajutorul militar trimis Ucrainei de România, pentru respingerea rușilor: Muniție, veste antiglonț sau căști

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

România a anunțat azi că va trimite ajutor militar în Ucraina, în contextul agresiunii fără precedent a Federației Ruse care a invadat Ucraina și a lansat o operațiune majoră împotriva statului nostru vecin.

Se dau lupte grele la Kiev și în marile orașe, unde Armata Ucrainei opune o dârză rezistență împotriva forțelor invadatoare ruse. În acest context Occidentul a accelerat ajutorul militar oferit Ucrainei.

O decizie cu adevărat istorică a venit de la Berlin, unde guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a anunțat că Germania va trimite în cele din urmă armament Ucrainei, constând în 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete Stinger în Ucraina sau sisteme de artilerie autopropulsate Howitzer, marcând o inversare completă a politicii restrictive de export de arme a Berlinului.

Și alte state au mai trimis de urgență armament Ucrainei, printre ele Franța, Polonia, țările baltice, Cehia etc.

 

România trimite echipamente militare în Ucraina, printre care muniție și veste antiglonț

 

România se alătură și ea grupului de state care oferă ajutor militar Ucrainei. Pe lângă acesta, țara noastră oferă și ajutor medical Ucrainei, stat care depune eforturi imense pentru a rezista în fața atacului rus.

„Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente. Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!

#StandWithUkraine”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat în această dimineață că România va trimite două tranșe de ajutoare în Ucraina. Acestea constau în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Valoarea lor este de 3 milioane de euro.

„Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja prima tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră", a declarat Dan Cărbunaru, într-o conferință de presă la Palatul Victoria. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel