În armata rusă a început vaccinarea în masă a militarilor împotriva noului coronavirus

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 02.12.2020, că Flota de Nord, precum și Regiunile Militare Centru și Sud au început vaccinarea militarilor împotriva noului coronavirus.

Reprezentanții Flotei de Nord au confirmat, în aceeași zi, că au primit primele doze de vaccin împotriva infecției cu coronavirus. După cum a precizat Serviciul de presă al flotei, primii militari cărora li se va administra vaccinul vor fi cei din cadrul echipajelor navelor de suprafață și submarinelor, care vor pleca în marș în perioada următoare. La Spitalul Militar Clinic din Severomorsk, a fost formată o echipă pentru vaccinarea în masă a militarilor Flotei de Nord.

De asemenea, și Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru a confirmat primirea dozelor de vaccin împotriva coronavirusului. Din primul lot primit, se va face vaccinarea personalului spitalului militar din prima linie, care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Ulterior, va fi vaccinat personalul de conducere și militarii aflați în serviciul de luptă.

Despre începerea vaccinării personalului împotriva coronavirusului a informat și Regiunea Militară Sud.

“Primul lot de vaccin împotriva infecției cu coronavirus, format din 1.200 de doze, a fost livrat spitalelor militare din regiune. Specialiștii medicali au început să efectueze vaccinarea cu prioritate a personalului care lucrează cu pacienți infectați cu coronavirus”, a anunțat Serviciul de presă.

Trebuie precizat faptul că militarii ruși au participat la testarea vaccinului Sputnik V împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centru Științific N.Gamalei din cadrul Ministerului Sănătății. Testele clinice au fost efectuate pe voluntari la Spitalul Militar N.Burdenko din Moscova.

Pe 06 octombrie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că aproape toată conducerea Ministerului rus al Apărării a fost vaccinată împotriva coronavirusului.

De asemenea, pe 27 noiembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că, în total, este planificată vaccinarea a peste 400.000 de militari. Potrivit precizărilor acestuia, până în prezent, au fost vaccinați aproximativ 2.500 de militari, urmând ca, până la sfârșitul anului, numărul acestora să crească la 80.000.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, până pe 01 decembrie, 18.246 de persoane din sistemul militarizat al Federației Ruse au fost infectate cu coronavirus. Aproape 5.000 dintre acestea aparțin structurilor subordonate Ministerului Apărării: 4.122 de militari, 217 cadeți, 24 de studenți ai instituțiilor preuniversitare și 613 salariați civili.

Recordul în ceea ce privește numărul de cazuri noi înregistrate într-o zi în Rusia a fost de 25.345, iar cel a numărului de decese dintr-o zi de 589 de persoane.

În total, în Rusia au fost înregistrate 2.347.401 cazuri de infecție cu coronavirus, din care 41.053 de pacienți au decedat. În același timp, s-au vindecat 1.830.349 de pacienți, din care 26.882 au fost externați în ultima zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel